تاریخ: ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۹:۱۶
بازدید: ۱۵۸
کد خبر: ۱۶۰۰۰۳
سرویس خبر : زمین شناسی
معاون وزیر صمت در هشتمین روز از دهه‌فجر:

ایران هم ردیف با کشورهای پیشرفته معدنی در حال فعالیت است

می متالز - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس این سازمان در حاشیه افتتاح آشیانه بالگردهای این سازمان و عملیاتی‌سازی پروژه ژئوفیزیک هوابرد با بیان اینکه نزدیک به دو سال آشیانه این هلی‌کوپترها غیرعملیاتی بود و امروز به روزرسانی شد، گفت: مطالعات ژئوفیزیک هوایی در بخش تولید لایه‌های اطلاعات پایه بسیار مهم است و این اطلاعات به طور منحصربه‌فرد در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور تهیه می‌شود.
ایران هم ردیف با کشورهای پیشرفته معدنی در حال فعالیت است

معاون وزیر صمت در هشتمین روز از دهه‌فجر: ایران هم ردیف با کشورهای پیشرفته معدنی در حال فعالیت است

به گزارش می متالز، به گفته علیرضا شهیدی کلیه مراحل ژئوفیزیک هوایی در کشور از زمان برداشت توسط هلیکوپتر تا پردازش، تفسیر، تعبیر و تلفیق و مدلسازی در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور و به همت کارشناسان این مجموعه انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه انجام عملیات ژئوفیزیک هوایی در کشور چند سالی‌ست که بومی‌سازی شده، تصریح کرد: می‌توان گفت این مطالعات در منطقه خاورمیانه به صورت منحصربه‌فرد توسط کارشناسان سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور انجام می‌شود.

شهیدی با بیان اینکه انجام مطالعات ژئوفیزیک هوایی در کشور بر اساس اولویت‌بندی‌های موجود انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: در مناطقی از کشور که امکان وجود ذخایر پنهان وجود داشته باشد عملیات ژئوفیزیک هوایی به صورت ملی انجام می‌شود.

به گفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در اولویت نخست ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار کیلومتر خطی مطالعات ژئوفیزیک هوایی انجام خواهد شد که در حال حاضر به صورت ملی حدود ۶۴۰ هزار کیلومتر خطی معادل ۱۵۰ هزار کیلومتر مربع از مساحت کشور را برداشت کرده‌ایم و اطلاعات آن در اختیار ارگان‌های مربوطه قرار گرفته است.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور درباره علت عدم وجود اطلاعات اکتشافی مناسب از ذخایر معدنی کشور گفت: عمق اکتشافات در ایران کم است و تا کنون توجه ما به اکتشافات سطحی بوده که بر همین اساس این سازمان از سال ۸۱ با آغاز پروژه ژئوفیزیک هوایی به اکتشاف ذخایر معدنی عمیق و پنهان روی آورده است.

وی با بیان اینکه بسیاری از ذخایر زیر زمین هستند و هیچ اثری از آنها روی زمین وجود ندارد، افزود: به کمک این روش اکتشاف ذخایر پنهان انجام می‌شود و در حال حاضر کشورهای معدنی بزرگ دنیا مثل آمریکا، استرالیا و چین نیز از امکانات و منابع بسیار زیادی در این زمینه برخوردار هستند.

شهیدی ضمن ابراز تاسف از کمبود منابع موجود در کشور به منظور پیشبرد این اهداف تصریح کرد: در حال حاضر با محدودیت‌های متعددی مواجه هستیم که امیدواریم با رفع این محدودیت‌ها و بهره‌مندی از تکنولوژی‌های موجود بیش از گذشته پیشرفت کنیم.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: ایران هیچ نقطه ضعفی نسبت به کشورهای خارجی ندارد و هم ردیف با کشورهای پیشرفته در زمینه معدنی در حال فعالیت است و اگر منابع و اعتبارات لازم در اختیار ما قرار گیرد قادر خواهیم بود زمان از دست داده را جبران کنیم.

لظفا برای مشاهده فیلم اینجا کلیک کنید.

عناوین برگزیده