تاریخ: ۰۳ بهمن ۱۴۰۰ ، ساعت ۰۰:۲۰
بازدید: ۱۳۱
کد خبر: ۲۴۶۰۳۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

فکری هم به حال سیل زده‌های بورسی کنید

‌می‌متالز - صحبت‌های رئیس سابق پلیس راهور تهران مبنی بر اینکه یکی از نماینده‌های مجلس شورای اسلامی اشکالات خودرو‌های ساخت داخل را جمع آوری کرد و در صحن خواند، اما دور بعد تایید صلاحیت نشد، دیروز یکی از سوژه‌های داغ و اصلی فضای مجازی بود. بورس هم دیروز در حاشیه سوژه‌های دیگر بود.

به گزارش می‌متالز، فعلا در این فضا صحبت از سفر رئیس دولت سیزدهم به روسیه و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی است و البته اتفاق خوب این است که کاربران عادی توییتر که دنبال کننده‌های کمی داشته اند و همیشه نظاره گر بحث‌ها بوده اند، حالا چند وقتی است که دل و جرأت به خرج می‌دهند و حرف‌ها و انتقادهایشان را در این فضا مطرح می‌کنند.

دیروز، اما در جمع توییتری بورسی‌ها و اقتصادی ها، محمدرضا سبزعلی پور، در صفحه توییتر خود با بازنشر صحبت‌های رئیس کل بانک مرکزی دولت سیزدهم مبنی بر اینکه ناظران شرعی به ساختار بانک‌ها اضافه می‌شوند، نوشت: «فعلا سیاست پولی در کشور انقباضی است و هیچ کاری در بانک‌ها به‌ویژه قرارداد‌های تسهیلات به‌سادگی جلو نمی‌رود و کار مردم در بانک‌ها قفل است. با استقرار ناظران شرعی، حتما کار بانک‌ها قفل‌تر خواهد شد!» در جمع توییتری نماینده‌های مجلس شورای اسلامی هم توییت مالک شریعتی، عضو کمیسیون انرژی موردتوجه قرار گرفت. او در صفحه توییتر خود با بازنشر صحبت هایش در یکی از شبکه‌های صداوسیما با بیان صحبت هایش درباره طرح بنزین برای همه نوشت: «۶‌درصد خودرودار‌ها بیش از ۳ تا ۱۰۰ خودرو دارند و از سهمیه بنزین یارانه‌ای استفاده می‌کنند، ولی نیمی از خانوار‌ها فاقد حتی یک دستگاه خودرو هستند که باید عادلانه‌تر شود. مجلس برنامه‌ای و دولت مجوزی برای افزایش قیمت ندارد.» شریعتی همچنین در توییت دیگری در این باره نوشت: «اصلاح توزیع بنزین باید بدون تبعات اجتماعی و ریسک شکست مطرح شود. نباید شیرین‌کامی عده‌ای با تلخ‌کامی بخش دیگری از مردم همراه شود که لزوما مرفه هم نیستند.» او همچنین برای این توییت پی نوشتی هم اضافه کرد مبنی بر اینکه «طبق آمار، بالغ بر ۵/ ۲ میلیون نفر از خانوار‌ها تا دهک ۷ (متوسط به پایین) دارای ۲ خودرو هستند. حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نیز همچنان سوژه جمع‌های مختلف توییتری است.

دیروز در همین جمع مجلسی‌ها در توییتر، نظام الدین موسوی، نماینده مجلس در صفحه توییتر خود درباره این ارز و حذف آن نوشت: «تکنوکرات‌های تنبل در همه دولت‌ها همیشه بار بی‌جُربزگی خود در جبران کسری بودجه را به‌دوش کمک‌های دولت به معیشت مردم می‌اندازند. مدافع ارز ترجیحی نیستم، اما اگر حذف یارانه سوخت و افزایش قیمت بنزین، مشکل کسری بودجه را حل کرد، حذف ارز ترجیحی هم حل می‌کند! راه و چاه جای دیگری است گرامیان.»، اما در دیگر جمع‌های توییتر به‌خصوص جمع فعالان رسانه و کاربران عادی، این سوژه همراه با انتقاد و گلایه از وضعیت اقتصادی و سر به فلک کشیدن قیمت‌ها بعد از سال جدید است. البته در این میان صحبت‌های مصباحی مقدم؛ عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام مبنی بر اینکه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی باید آرام، تدریجی و بدون شوک باشد، هم مورد توجه کاربران قرار گرفته بود. آن‌ها با گلایه از سیاستگذاری مسوولان کشور در طول سال‌های گذشته به این مساله خرده می‌گرفتند که همواره یا صحبت از مقاومت و ایثار و صبوری ملت است یا صحبت از گرانی آرام و تدریجی و مثال‌هایی در این رابطه را در سیاستگذاری مسوولان در طول سال‌های گذشته در توییت هایشان مطرح می‌کردند. از دیگر سوژه‌های توییتر همچنان سفر ابراهیم رئیسی از روسیه به کرمان است.

دیروز در همین رابطه علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت سیزدهم در توییتر خود نوشت: «هنوز رسانه‌های داخلی و خارجی مشغول ارائه و تحلیل اخبار سفر مسکو هستند که رئیس جمهور به مناطق سیل زده کرمان رفت. وقتی خدمت، تعهدی صادقانه باشد، در پیگیری شبانه روزی منافع ملت، خستگی معنایی ندارد.» با این حال هرچند که این اقدام رئیس دولت سیزدهم مورد توجه اهالی توییتر قرار گرفته است و در کنار فعالان اقتصادی و بورسی که به این موضوع می‌پردازند، حتی منتقدان اقدامات دولت سیزدهم هم از کنار این اقدام رئیس دولت نگذشته اند و درباره آن مطالبی را در صفحه هایشان منتشر می‌کنند. با این حال، اما آن‌ها چشم بر روی دستاورد‌های سفر ابراهیم رئیسی به مسکو نبسته اند و در خصوص این موضوع می‌نویسند که دقیقا در این سفر چه اقدامات و دستاورد‌هایی نصیب ملت ایران شده است. البته که در این موضوع نمی‌توان از نوشته‌های سهامداران خرد و کاربران عادی توییتر در قسمت نظرات افرادی که از این اقدام رئیس دولت سیزدهم حمایت کرده اند، گذشت. اوج این نوشته‌ها از سوی کاربران عادی و سهامداران خرد، دیروز در قسمت نظرات توییت سخنگوی دولت سیزدهم بود. آن‌ها برای بهادری جهرمی اینطور می‌نوشتند که اگر رئیس دولت تا این حد به فکر وضعیت مردم است، چرا برای بورس و مسکن اقدامی نمی‌کند و به این موضوع می‌پرداختند که این سفر‌ها و بازدید‌ها جدا از چند دستور و سخنرانی، چه دستاورد ملموسی برای مردم دارد. در ادامه این نوشته‌های توییتری این پرسش هم مطرح می‌شد که ضرر میلیون‌ها سهامدار بازار سرمایه از سیل‌زدگان بسیار بدتر است، چرا رئیس‌جمهور که قبل از انتخابات سرزده به ساختمان بورس سر می‌زد، این عده کثیر را از یاد برده؟ چرا اولویت اولش را فراموش کرده؟ در کنار این پرسش‌ها و انتقادات، کاربران عادی توییتر که دنبال کننده‌های کمی هم دارند، اما این زمان‌ها به موقع حضور پیدا می‌کنند و درباره مشکلات و خواسته هایشان می‌نوشتند، دیروز درباره معیشت و زندگی روزمره شان هم نوشتند. این کاربران به این مساله محوری در نوشته هایشان اشاره می‌کردند که تا امروز در دولت سیزدهم برای رفاه و خرید‌های روزانه مردم چه اقدامی صورت گرفته است، جز شعار و وعده البته، چون اتفاق ملموس و قابل بیانی در زندگی شهروندان نیفتاده است. معلمان هم از دیگر افرادی بودند که درباره مشکلاتشان در قسمت نظرات توییتر بهادری جهرمی می‌نوشتند. یکی از این افراد نوشته بود: «آقای بهادری، باور کنید به عنوان یک نو معلم با ۳۰ سال سن و در آستانه ازدواج با مدرک کارشناسی ارشد با حقوق کمتر از ۴‌میلیون (۳ و ۹۰۰) زندگی سخت است. لطفا پیگیر باشید، کف حقوق معلم‌ها حداقل تا ۸ تومان بالا برود.»

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده