تاریخ: ۱۶ فروردين ۱۴۰۰ ، ساعت ۰۰:۵۷
بازدید: ۲۶۸
کد خبر: ۲۰۴۱۴۱
سرویس خبر : آهن و فولاد
رئیس هیات‌مدیره اسبق بورس فلزات اعلام کرد:

محصول ناکارآمدی بهین‌یاب: حواله ماهانه ۱۰۰ تنی برای شرکت صوری

‌می‌متالز - رئیس هیات‌مدیره پیشین بورس فلزات و فعال قدیمی بازار فولاد با انتقاد از ناکارآمدی سامانه بهین‌یاب گفت: این سامانه معبری برای شرکت‌های کاغذی و تولید رانت شده است.

به گزارش می‌متالز، محمدحسین دیده‌ور با ابراز نگرانی از نفوذ شرکت‌های کاغذی از طریق سامانه بهین‌یاب وزارت صنعت گفت: عدم تمکین شرکت‌های نوردی از شیوه‌نامه فولاد برای عرضه محصولات در بورس باعث شده، فولاد به‌صورت قاچاق وارد بازار آزاد شود و تأثیر منفی آن در رشد قیمت‌ها نمود پیدا کند. تا وقتی آمار تولید نوردکاران دقیق نباشد و بهین‌یاب عملکرد مناسبی در این زمینه نداشته باشد، مشکلات حل نخواهد شد.

وی افزود: وزارت صنعت باید پاسخ دهد چرا مقدار خرید و عرضه مجدد محصولات نوردکاران در بورس باهم همخوانی ندارد. از مدت‌ها پیش به دلیل بی‌مبالاتی‌ها، بازار فولاد و نورد رها شده است. قیمت ورق در بازار حدود ۲۰ هزار تومان است که باید از سوی تولیدکننده مشخص شود آمار دقیق هزینه تولید چقدر بوده و چگونه قیمت را تعیین کرده است.

این فعال بازار فولاد ادامه داد: پیش ار این سامانه بهین یاب برای محصولات پتروشیمی طراحی شده بود. چون در آن زمان مشخص بود فولاد چگونه وارد بورس کالا می‌شود و حتی قیمت‌گذاری و دامنه نوسانات آن بسیار منطقی بود، اما این سامانه انتظارات را برآورده نکرده است. چرا که برخی شرکت‌ها کاغذی هستد و تولیدی ندارند.

دیده ور گفت: اختلاف قیمت موجب رانت می‌شود. بهین یاب نباید سرگرم شرکت‌های صوری و کاغذبازی شود. زمانی معاونت وزیر بازرگانی خواست به‌صورت غیررسمی چند شرکت را کنترل کنم. وقتی به آدرس یکی از این شرکت‌ها که ماهانه ۱۰۰ تن حواله آهن می‌گرفت رفتم، مشاهده کردم تنها یک کارگر با چند مرغ و خروس در آنجا حضور دارد و فقط یک تابلو کوچک در آنجا نصب شده بود و شرکت وجود خارجی نداشت.

وی افزود: بهین‌یاب با عملکرد کنونی، جوابگوی شفافیت بازار نیست و بیشتر سایت نمادین است. نظارت نیاز به افراد خبره دارد که پیچ‌وخم بازار آهن را بدانند. ایمیدرو سازمان کوچکی نیست و می‌تواند تمام تولید روزانه، هفتگی و ماهیانه را استخراج و همه آمار‌ها را به ریز مشخص کند. باید از آن استفاده کرد. چرا که ماهیت بورس کالا، شفافیت است و متولیان می‌توانند از اطلاعات و آمار دقیق بورس نهایت بهره را ببرند.

منبع: بورس پرس

عناوین برگزیده