تاریخ: ۱۷ خرداد ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۴:۴۴
بازدید: ۳۴۸
کد خبر: ۲۱۳۲۹۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

نقش چهار عامل در تقویت تقاضا بویژه در نماد‌های بنیادی

‌می‌متالز - معاملات امروز بازار سهام درحالی با رشد ۸۵۸۶ واحدی شاخص به پایان رسید که طی روز‌های اخیر، چهار عامل منجر به تقویت جریان تقاضا به ویژه در نماد‌های بنیادی شده است.

به گزارش می‌متالز، شرکت مشاور سرمایه گذاری ابن سینا مدبر (اماکو) با بررسی روند معاملات اولین روز کاری این هفته بازار سهام اعلام کرد: امروز در جدال میان تقاضا و عرضه، برتری تقاضا و کاهش فشار فروش در تعداد زیادی از نماد‌ها شکل گرفت و در جریان معاملات، شاخص کل با افزایش ۰.۷۵ درصدی به سطح یک میلیون و ۱۵۷ هزار واحد و شاخص هم وزن با افزایش ۰.۴۷ درصدی به سطح ۳۸۳ هزار واحد رسیدند.

در حالی اولین روز معاملاتی هفته جاری پشت سر گذاشته شد که اولین دور از مناظرات ریاست‌جمهوری، شنبه با موضوعات اقتصادی برگزار شد لکن در سوال از نامزد‌های ریاست‌جمهوری و برنامه‌های اقتصادی آن‌ها اشاره‌ای به بازار سرمایه، تحریم‌ها و اثرات آن بر عملکرد شرکت‌های بورسی و مسایلی همچون قیمت‌گذاری دستوری و مصائب آن بر اقتصاد و تولید نشد و تنها از نام بورس جهت طعنه زدن به دولت فعلی و راه غیر قانونی در جبران کسری بودجه استفاده شد.

این در حالی است که بازار سرمایه در سه سال اخیر بیش از هر زمان دیگری مورد توجه اقشار مختلف جامعه قرار گرفت و در این مدت تعداد کد‌های سهامداری سیر صعودی را تجربه کرد، اما از نیمه مرداد سال قبل عواملی همچون تغییر در قوانین و مقررات بازار، قیمت گذاری دستوری در صنایع، رویداد‌های سیاسی و کوچ سرمایه‌گذاران به رمزارز‌ها یا بازار‌های سفته بازانه همچون ارز و سکه باعث حرکت بورس بر مدار نزولی شد.

دولت سال گذشته اقدام به تامین مالی ۲۳۰ هزار میلیارد تومانی از طریق بازار سرمایه کرده که معادل ۴۰ درصد تامین بودجه ۵۷۰ هزار میلیارد تومانی است.

اما این روز‌ها رسیدن قیمت سهام به محدوده جذاب، لحاظ متغیر‌های بنیادی، برگزاری مجامع شرکت‌های سهامی و انتظار تقسیم سود‌های سالانه باعث شده جریان تقاضا به ویژه در نماد‌های بنیادی تقویت شود.

در پایان معاملات امروز نماد‌های " فولاد و تاپیکو" بیشترین اثر مثبت را بر شاخص کل داشتند. ارزش معاملات بورس و فرابورس ۴.۶ و ۷.۸ هزار میلیارد تومان بود که بالا بودن ارزش معاملات فرابورس مربوط به معاملات اوراق است. بیشترین ارزش معاملات سهام امروز متعلق به نماد " غکورش" به مبلغ ۴۵۶ میلیارد تومان بود.

امروز در گروه بانکی نماد‌های " وبصادر، وبملت، وتجارت " به ترتیب با قیمت‌های مثبت ۲.۵، ۱.۲ و ۲.۱ درصد به کار پایان دادند. در گروه فلزات اساسی معاملات " فولاد، فملی" با قیمت‌های مثبت ۱.۷ و منفی ۰.۱ درصد به پایان رسید. معاملات نماد‌های گروه پالایشی همچون" شتران، شپنا " در غیاب "شبندر" با افزایش تقاضا همراه بودند. در گروه خودرویی نیز معاملات "خودرو، خساپا" با افزایش تقاضا همراه بودند و به صف خرید رسیدند.

وضعیت بازار‌های جهانی و رقیب:


در معاملات امروز بازار‌های جهانی، مس در محدوده ۹۹۲۳ دلار، روی به ۲۹۷۷ دلارو هر انس طلا به ۱۸۸۶ دلار رسید. هر بشکه نفت برنت در محدوده ۷۱.۵ دلار معامله می‌شود و قیمت نفت خام WTI نیز به ۶۹.۲۷ دلار در هر بشکه رسیده است.

اظهارات دبیر کل اوپک در هفته گذشته و ابراز امیدواری در رابطه با رشد تقاضای نفت و عدم نگرانی در مورد عرضه نفت ایران از قیمت نفت حمایت کرد.

بررسی بازار‌های رقیب نیز نشان می ­دهد نرخ هر دلار آمریکا در محدوده ۲۳ هزار و ۹۵۰ تومان معامله می‌شود. قیمت سکه نیز ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان گزارش شده است.


بررسی چند رویداد:


زمان قطعی واگذاری ۱۵ درصد از سهام لیزینگ کارآفرین برای چهارشنبه جاری تعیین شد تا چهارمین شرکت جدید در سال جاری وارد بازار شود.

نرخ سود بین بانکی به ۱۸.۴ درصد کاهش یافت.

امیرحسین قاضی زاده هاشمی نامزد ریاست جمهوری با نمایش فهرست ۲۰۰ حقوقی متخلف بورس در خروج ۱۳۰ هزار میلیارد تومان در اوج شاخص گفت: باید این منابع با حفظ مالکیت به صندوق تثبیت برگردد.

شرکت پارس فولاد سبزوار با سرمایه ۴۰۰ میلیارد تومانی در بازار دوم معاملات بورس درج و در صف عرضه اولیه ۱۸ درصدی سهام ایستاد.

تعمیرات اساسی واحد تقطیر جنوبی پالایشگاه تهران طی ۱۸ روز کاری و بصورت ۲۴ ساعته با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی انجام می‌شود.

رییس سازمان بورس گفت: باقی مانده ۲۰۰ میلیون دلار طی چند روز آینده به صندوق تثبیت بازار واریز می‌شود.

بورس کالا از پذیرش تایر خودرو دو شرکت لاستیک بارز کردستان و گروه بارز ویژه سواری و وانتی سبک به میزان مجموع ۱۰ هزار و ۱۷۰ تن خبر داد.

سعید جلیلی نامزد ریاست جمهوری با اشاره به لزوم هماهنگی بین بانک مرکزی، بیمه مرکزی و سازمان بورس، وعده داد در سه ماهه نخست دولت آینده، امنیت سهامداران حقیقی ایجاد خواهد شد!

آخرین رتبه ایران در شاخص فلاکت اعلام شد که با تورم ۴۰ درصدی و کاهش ۴۴ درصدی ارزش ریال در رده هشتم جهان قرار گرفته است.

سخنگوی وزارت برق عراق گفت: وزارت خانه‌های برق و اقتصاد و رئیس بانک تجارت عراق توافق کردند بدهی‌ها به ایران را در زمان مشخص پرداخت کنند و پس از آن واردات گاز از تهران را از سر بگیرند.

منبع: بورس پرس

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده