تاریخ: ۱۵ تير ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۲:۱۲
بازدید: ۱۱۸
کد خبر: ۱۱۵۶۷۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدرس خیابانی:

از ابتدای بیماری کرونا هیچ محدودیتی در امر تولید قائل نشدیم

می متالز - سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: از ابتدای بیماری کرونا هیچ محدودیتی درامر تولید قائل نشدیم و تولید ماسک از روزی ۲۰۰ هزار به ۶ میلیون ماسک رسیده و در این زمینه صادر کننده هستیم.
از ابتدای بیماری کرونا هیچ محدودیتی در امر تولید قائل نشدیم

به گزارش می متالز، حسین مدرس خیابانی در جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس شورای اسلامی و در جریان ارایه گزارش از مسائل حوزه صنعت به نمایندگان اظهار کرد: امید است مجوزهای پروانه های اشتغال چه در حوزه مردمی و چه در حوزه دولتی آزاد شود. جامعه بزرگ اصناف با حدود ۳ میلیون واحد صنفی وجود دارد که ۶ میلیون شاغل را در این حوزه شکل می دهد. این اصناف با نرخ تکفل ۲۰ میلیون نفر مشغول هستند. جامعه بزرگ صنفی همیشه قبل و بعد از انقلاب، اثرات قابل توجهی در حوزه اشتغال و امنیت داشته اند. اصناف، مردمی ترین نهاد اقتصادی کشور است.

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به تاثیر همگرایی صنفی در تعطیلی بازار به خاطر کرونا گفت: از هر کاسبی که بپرسیم می گویند که کاسب و شب عیدش. در ایام پایانی سال ۹۸ اما اصناف همگرایی خوبی داشتند و تمامی مغازه ها را تعطیل کرده و حماسه ای عظیم خلق کردند. دولت باید اصناف آسیب دیده را یاری رساند. البته در کنار اصناف سایر عناصر شبکه توزیع مثل فروشگاههای زنجیره ای حضور دارند که بخشی از تنظیم بازار را بر عهده گرفتند.

مدرس خیابانی در خصوص صادرات و واردات گفت: در حال حاضر بیش از ۳۳ هزار کارت بازرگانی داریم. سال ۹۸ صادر کنندگان ما که بخش عمده تولید کنندگان هستند حماسه خوبی آفریدند. ۴۱.۳ میلیارد دلار حجم صادرات کشور به ۱۰۰ کشور دنیا با شدیدترین تحریم ها رقم خورد. همچنین رکورد وزنی صادرات در سال ۹۸ زده شد.

وی با بیان این که « ۱۳۵ میلیون تن حجم کالاهای صادراتی بود» اظهار کرد: ۵۷ میلیون تن از مقدار فوق در حوزه فولاد بوده است که ارزشی ۹ میلیارد دلاری به ارمغان آورده. در حوزه واردات هم باید بگویم که به غیر از مواد اولیه کارخانجات، کالاهای اساسی و بعضی از ماشین آلاتی که تولید نمی کنیم بیش از هزار و ۵۰۰ ردیف کالا را مسدود کرده ایم. همین عدد در سه ماه اول سال ۹۹ به ۲ هزار و ۵۰۰ ردیف افزایش پیدا کرد که شامل کالاهایی می شد که مشابه آن در داخل تولید می شد. ترکیب واردات کشور به گونه ای است که ۸۵ درصد واردات مختص نهاده‌های تولید و مواد اولیه است و تنها ۱۵ درصد کالاهای وارداتی مصرفی بوده که ۷ درصد آنها کالای اساسی و بقیه کالاهایی مثل موبایل هستند که به نوعی اساسی محسوب می شوند.

سرپرست وزارت صمت در مورد وضعیت صنعتی و معدنی کشور خطاب به نمایندگان گفت: در سال ۹۸ در بسیاری از بخش ها رشد را تجربه نکردیم اما در بخش معدن ۱.۹ درصد و در بخش صنعت ، ۲.۱ درصد رشد داشتیم. در این سه ماهه که تحریم و کرونا شرایط را بر ما سخت کرده میزان جوازهای تاسیس حدود ۲۵ درصد افزایش داشته  از لحاظ سرمایه گذاری ۳۷.۳ درصد و از لحاظ اشتغال ۱۸.۱ درصد افزایش را تجربه کردند.

مدرس خیابانی جهش تولید را وظیفه اصلی وزارت صمت عنوان کرد و گفت: یادمان نرفته که در ابتدای اسفند ۹۸ برای وارد کردن چند محموله ماسک دچار مشکل بوده ایم. معاون وزارت بهداشت در اولین جلسه کمیته لجستیک وزارت صمت گفتند که چندین کادر درمانی ما در بابل و آمل به علت کمبود امکانات شهید شدند. امروز ما به نقطه ای رسیده ایم که با یک بسیج مردمی و میدان دادن به مردم و حضور نهادهای جهادی و انقلابی، استفاده از ظرفیت کارخانجات تولیدی را فعال کردیم از ابتدای کرونا هیچ محدودیتی در امر تولید قائل نشدیم مگر فعالیتهای غیر ضروری مثل گردشگری.

وی با ارائه آماری از میزان تولید ماسک و لباس پرستاری در کشور گفت: امروز از روزی ۲۰۰ هزار ماسک به تولید روزی ۶ میلیون ماسک رسیده ایم و در این زمینه صادر کننده هستیم و در زمینه لباس پرستاری  ۷۰۰ هزار دست دپو داریم.

مدرس خیابانی مهمترین وظیفه وزارت صمت را اتکا به تولید داخلی و افزایش ارقام تولید دانست و گفت: ما در زمینه تولید لاستیک خودرو ۳۰ درصد، تولید وانت ۲۳ درصد، تولید سیمان ۱۰ درصد، یخچال و فریزر ۷ درصد، فولاد خام ۵ درصد و کامیون ۵ درصد رشد داشته، رده‌هایی از وابستگی در همه بخش‌های تولیدی ما دیده می‌شود. راه نجات کشور توجه به بخش تولید است. راه عبور تحریم‌ها نیز تولید با اتکاء به توان داخلی است. ما امسال ۳.۳ میلیارد دلار اعتبار برای ساخت داخل گذاشته‌ایم. برش استانی و بخش‌های مختلف آن تعیین شده است.

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت کاهش ۲۰۰ میلیون دلاری از مجموعه کالاهای وارداتی در حوزه لوازم خانگی تا هفته آینده خبر داد و گفت: دومین ماموریت وزارت صمت انجام طرح‌های نیمه تمام است. ۱۰ هزار طرح نیمه تمام بالای ۶۰ درصد داریم از این مقدار ۴۰۰۰ طرح صنعتی بالای ۸۰ درصد هستند که قرار بر این است که تا شهریور ۱۴۰۰ هر هفته ۲۰۰ طرح را افتتاح کنیم.

وی در خصوص ظرفیت تجارت منطقه‌ای گفت: ۸۰ درصد مرزهای تجاری ما بازگشایی شده است. ۷۵ درصد بازارچه‌های مرزی ما فعال شده و تجارت بر خلاف گذشته به روال عادلی خود برگشته است. امیدواریم شکاف ۴۲ درصدی صادرات دو ماه گذشته از طریق بازارچه‌های مرزی جبران شود. نقطه اتکای ما در بخش صادرات غیرنفتی در ۱۵ کشور همسایه سوار شده است. بخش اول برنامه جهش تولید اتکا بر توان داخلی، بخش دوم آن انجام طرح‌های نیمه تمام و بخش سوم آن توسعه صادرات و کنترل واردات است.

مدرس خیابانی در خصوص وضعیت تنظیم بازار گفت: این بخش یک ماموریت فرابخشی و در شرایط فعلی بسیار پیچیده شده است. نگاه ما به تنظیم بازار عبارت است از اصل موجود بودن کالاها، و تکمیل ذخایر راهبردی اولویت آن در تنظیم بازار قانون فراوانی مقدم بر قیمت است. یادمان نرود بعد از افزایش نرخ بنزین چه اتفاقی رخ داد و بازار مورد هجوم تقاضا قرار گرفت اما همکاری تنظیم بازار و دستگاه‌های دیگر بعد از ۴۸ ساعت وضعیت را به حالت اولیه بازگرداند.

مدرس خیابانی اقدامات تنظیم بازار در دوره بیماری کرونا را موفق اعلام و تاکید کرد: دستاورد تنظیم بازار ما در مقابله با کرونا خوب بوده است. سیاست تنظیم بازار و پشتوانه ذخایر استراتژی به هیچ وجه اجازه نداد که اتفاقاتی که در کشورهای دیگر رخ داد در ایران رخ دهد. مثلا در ایران به هیچ وجه شاهد صف‌های طولانی و خالی قفسه فروشگاه‌ها و مغازه‌ها نبودیم. البته در این زمینه رسانه ها و مخصوصا صدا و سیما تلاش‌هایی ایجاد کرده است.

سرپرست وزارت صمت در ادامه سخنان خود در مورد اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به کالاها گفت: می‌توانم بگویم که ۲۵ ردیف کالایی که در گذشته مشمول ارز ۴۲۰۰ تومانی بوده است امروز به پنج قلم کاهش پیدا کرده، این پنج قلم نیز جزو کالاهای اساسی است البته بحث دارو و تجهیزات پزشکی فرق می‌کند. هدف دشمنان ما گرانی کالا و نادر کردن محصولات و در نهایت اعتراض مردم است. ما اما در حوزه جهش تولید به چند مسئله توجه داریم. مثلا ۱۵۰۰ واحد داخل شهرک‌های صنعتی و ۷۰۰ واحد خارج از شهرک‌های صنعتی وجود دارد که از آنها ۲۱۱ واحد صنعتی تعطیل راه اندازی شده است.

عناوین برگزیده