تاریخ: ۱۹ مهر ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۲:۳۸
بازدید: ۱۷۳
کد خبر: ۱۳۵۴۰۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

افزایش قاچاق در سایه ناسازگاری‌ سامانه‌های گمرک و صمت

می متالز - مدیرکل دفتر پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه نبود یک زبان مشترک تعریف کالا در بین گمرک و صمت، روزنه‌ای برای ورود قاچاق به وجود آورده است، گفت: برخی دستگاه‌ها از دریافت اطلاعات آنلاین سامانه جامع گمرک رضایت ندارند.
افزایش قاچاق در سایه ناسازگاری‌ سامانه‌های گمرک و صمت

به گزارش می متالز، امیرمحمد پرهام‌فر، مدیرکل دفتر پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به‌عنوان کاربر و بهره بردار سامانه جامع تجارت، از آن رضایت نسبی دارد افزود: این سامانه با رصد سیستمی شبکه توزیع و فروش کالا در کشور مثل حمل و نقل، انبارداری و شناسه کالا بسیاری از تخلفات قاچاق را کشف و ضبط می‌کند.

وی با بیان اینکه نقش گمرک در توسعه تجارت خارجی بسیار برجسته است و بعضا برخی دستگاه‌ها در دریافت اطلاعات آنلاین از سامانه جامع گمرک رضایت ندارند، عنوان کرد: هر چقدر سرعت اتصال و تبادل اطلاعات این سامانه‌ها با یکدیگر بیشتر شود طبیعتا کارآیی بیشتری پیدا خواهند کرد.

پرهام فر با بیان اینکه گمرک مدعی است که زبان تعریف کالا در سامانه جامع گمرک با زبان تعریف کالا در سامانه جامع تجارت وزات صمت (شناسه کالا) متفاوت است و یکسان شدن آنها هزینه‌بر است، عنوان کرد: اختلاف و درگیری‌ها بین سامانه جامع تجارت و سامانه جامع گمرک عمیق است و همین عدم انطباق زبان دو سامانه در فرآیند کشف قاچاق مشکل به وجود آورده است.

وی با بیان اینکه متاسفانه هنوز طرح درج شناسه کالا روی اجناس تولید داخل ابعاد کم و ناقصی دارد، افزود: بهترین راه برای کالای وارداتی این است که قبل از ترخیص از گمرک و در مرحله ثبت سفارش، شناسه کالای آن معین و ثبت شده باشد تا بتوان به محض ورود به کشور کالای قاچاق و غیر قاچاق را به سرعت شناسایی کرد. وی با عنوان اینکه هر میزان هم سامانه‌ها را تقویت کنیم، بازهم برخی اجناس قاچاق به کشور نفوذ پیدا می‌کنند، گفت: متاسفانه شناسایی کالا‌ها خارج از کنترل و توان نظارتی سامانه‌هاست و به‌طور کلی سامانه‌های تجاری در ابتدای مسیر خود هستند و قطعا باید تکمیل و گسترش یابند.

پرهام فر عنوان کرد: اگر سامانه جامع تجارت تکمیل شود و تمام سازمان‌ها اتصال و همکاری خود را با آن تقویت کنند، شناسایی کالای قاچاق در کشور صد در صد می‌شود اما تمامی منافذ ورود قاچاق به کشور مسدود نخواهد شد.

وی با بیان اینکه قاچاقچیان راه‌های متنوع و جدیدی برای انجام تخلفات خود کشف می‌کنند، عنوان کرد: ابتدا لازم است ریشه اقتصادی و انگیزه اصلی افزایش کالای قاچاق در کشور شناخته شود و پس از آن می‌توانیم فرآیند قاچاق خارج از حیطه کنترلی سامانه‌ها را کاهش دهیم.

این مقام مسوول در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه سازمان‌ها در مواجهه با سامانه جامع تجارت معمولا همکاری می‌کنند، گفت: البته بعضا مقاومت‌هایی نیز وجود دارد و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز سندی تنظیم کرده که تکالیف تمام دستگاه‌هایی که به شکل مستقیم یا غیر‌مستقیم با سامانه‌های کشوری اتصال دارند، تبیین و تفکیک شده و در اختیار این دستگاه‌ها قرار داده شده است.

عناوین برگزیده