اقتصاد

می متالز - آمارهای دولتی نشان میدهند، در هفت ماهه امسال استانهای سیستان و بلوچستان، کرمانشاه و کهگیلویه و بویر احمد با وجود داشتن یک، سه و ۱۴ ثبت نام در بخش تسهیلات رونق تولید، هیچ مبلغی دریافت نکردند.
به گزارش می متالز، جدیدترین آمار منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) نشان میدهد که در هفت ماهه امسال استانهای سیستان و بلوچستان، کرمانشاه و کهگیلویه و بویر احمد با وجود داشتن یک، سه و ۱۴ ثبت نام در بخش تسهیلات رونق تولید، هیچ مبلغی دریافت نکردند و استان ایلام نیز کمترین تسهیلات رونق تولید، معادل ۷۰ میلیون تومان را به خود اختصاص داده است.
بر اساس این آمار در هفت ماهه اول امسال بیش از ۵۱۴۸ میلیارد تومان تسهیلات برای تامین مالی بنگاههای تولیدی کوچک، متوسط و طرحهای نیمه تمام با پیشرفت بالای ۶۰ درصد، در راستای اقتصاد مقاومتی به ۱۹۰۷ واحد و بیش از ۳۷۹۱ میلیارد تومان تسهیلات برنامه تولید و اشتغال (تبصره ۱۸) به ۶۸۱ واحد در استانهای مختلف پرداخت شده است.
در این مدت ۸۱۹۶ مورد ثبت نام برای استفاده از تسهیلات رونق تولید انجام شده که ۴۶۷۷ مورد برای دریافت بیش از ۱۷ هزار و ۲۳۸ میلیارد تومان تسهیلات به بانکها معرفی شدند و در نهایت ۱۹۰۷ فقره تسهیلات به ارزش بیش از ۵۱۴۸ میلیارد تومان پرداخت شده است؛ یعنی حدود ۲۳درصد از کل ثبت نام کنندگان موفق به دریافت این تسهیلات شدند.
همچنین در هفت ماهه اول امسال ۲۲۷۰ مورد ثبت نام برای استفاده از تسهیلات برنامه تولید و اشتغال انجام شده که ۱۱۹۲ مورد برای دریافت تسهیلات ۸۹۵۸ میلیارد تومانی به بانک معرفی شده اند. در نهایت ۶۸۱ مورد پرداخت تسهیلات به ارزش ۳۷۹۱ میلیارد تومان صورت گرفته است؛ یعنی حدود ۳۰ درصد از کل ثبت نام کنندگان موفق به دریافت این تسهیلات شدند.
در این میان بیشترین پرداختی تسهیلات رونق تولید مربوط به استان البرز با مبلغ بیش از ۱۲۴۶ میلیارد تومان، سمنان با مبلغ ۷۳۴ میلیارد تومان و گلستان با مبلغ نزدیک به ۴۷۵ میلیارد تومان بوده است. بیشترین تسهیلات تولید و اشتغال نیز به اصفهان، خراسان رضوی و قم پرداخت شده؛ بهطوری که مبلغ پرداختی به این استانها به ترتیب ۳۹۴ میلیارد تومان، ۳۴۵ میلیارد تومان و ۲۹۹ میلیارد تومان بوده است.
کدام استانها کمترین تسهیلات را گرفتند؟
البته در هفت ماهه اول امسال استانهای سیستان و بلوچستان، کرمانشاه و کهگیلویه و بویر احمد با وجود داشتن یک، سه و ۱۴ ثبت نام در بخش تسهیلات رونق تولید، هیچ مبلغی دریافت نکردند. استان ایلام نیز کمترین تسهیلات رونق تولید، معادل ۷۰ میلیون تومان را به خود اختصاص داده است.
در زمینه تسهیلات تولید و اشتغال نیز در هفت ماهه اول امسال استانهای گیلان، هرمزگان و کهگیلویه و بویر احمد با دریافت ۱۸، ۲۲ و ۲۴ میلیارد تومان کمترین تسهیلات تولید و اشتغال را در هفت ماهه اول امسال دریافت کردهاند.
لازم به یادآوری است که تسهیلات تبصره ۱۸ قانون بودجه با بهره ۱۴ درصد پرداخت میشود که متقاضیان میتوانند با ثبتنام در سامانه بهین یاب از این ظرفیت در راستای تامین سرمایه در گردش، نوسازی و بازسازی و یا تکمیل واحدهای تولیدی بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی استفاده کنند.
عضو کمیسیون صنایع مجلس:
می متالز - روحالله ایزدخواه، عضو کمیسیون صنایع مجلس میگوید که وزارت صمت باید در حوزه صنایع و بازارهای مختلف، سیاست گذاری کند و اینکه صرفا سعی کنیم با مداخلات قیمتی بازار یک محصول را کنترل کنیم، مانند این است به بیماری که نیاز به جراحی دارد فقط استامینوفن بدهیم! به گفته او، اینکه قیمت پایه فولاد در بورس را پایین نگه داریم و از طرفی تقاضا را نیز کنترل کنیم همان سیاست قیمت گذاری تکلیفی و دستوری را اجرا کرده ایم.
می متالز - راهکارهای توسعه استان کهگیلویه و بویر احمد در نشست مشترک محمد شریعتمداری، وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با استاندار، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه، نماینده ولی فقیه و امام جمعه، معاونین وزارتخانه، روسای سازمان های تابعه، مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، مدیران عامل بانک های توسعه تعاون و رفاه کارگران و شستا بحث و بررسی شد.
در ۹ ماهه امسال؛
می متالز - جدیدترین آمار منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) نشان میدهد که در ۹ ماهه امسال حدود ۲۵ درصد از کل ثبت نام کنندگان دریافت تسهیلات رونق تولید و حدود ۳۹ درصد از ثبت نام کنندگان تسهیلات برنامه تولید و اشتغال (تبصره ۱۸) موفق به دریافت آن شدهاند.
طی ۹ ماهه امسال محقق شد؛
می متالز - از ابتدای سال جاری تا پایان آذرماه، از بین ۱۰ محصول منتخب معدنی، شش محصول رشد تولید و چهار محصول افت را نسبت به مدت مشابه سال گذشته تجربه کردهاند که طی آن شمش آلومینیوم خالص همچنان در صدر افزایش تولیدها قرار گرفته و در مقابل تولید ظروف چینی بیشترین کاهش تولید طی این مدت را به خود اختصاص داده است.
می متالز - به بیان وزیر صنعت، معدن و تجارت در رابطه با آنچه در مورد فولاد در درازای روزهای گذشته مطرح شده باید تاکید کرد که این وزارتخانه به هیچ عنوان موافق قیمتگذاری دستوری نیست. وزارت صمت سهلانگاری کرده و یکطرفه تصمیم گرفته است. شیوهنامه پایه قیمت را ۸۰ درصد cis گذاشته است در حالی وزیر صمت خود شیوهنامه را زیر سوال برده و قیمت پایه را ۷۰ درصد cis اعلام کرد.
وزارت صنعت اعلام کرد:
می متالز - طبق اعلام وزارت صنعت، صادرات فولاد در ۹ ماهه سال جاری با کاهش ۱۳درصدی به بیش از ۷. ۴ میلیون تن رسید.