تاریخ: ۱۵ دی ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۴:۰۶
بازدید: ۲۰۵
کد خبر: ۲۵۹۴۹
سرویس خبر : انرژی

خاموشی تابستان اصفهان با انرژی خورشیدی حل می‌شود

می متالز - اصفهان یکی از مناطقی است که به لحاظ جغرافیایی در میانه کشور قرار گرفته و دارای میانگین 300 روز آفتابی است، با وجود چنین شرایط ایده آل و مطلوبی می‌توان از نیروگاه‌های خورشیدی استفاده کرد و مشکل برق استان را با استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر حل کرد.
خاموشی تابستان اصفهان با انرژی خورشیدی حل می‌شود

به گزارش می متالز، عباسعلی پوربافرانی نماینده مردم شهرستان های نایین و خور بیابانک در مجلس شورای اسلامی، در نشست تخصصی آب و انرژی تجدیدپذیر گفت: یک سوم مساحت کل استان اصفهان، معادل 35 هزار کیلومتر مربع در حوزه انتخابیه بنده قرار دارد و با وجود 20 مجوزی که به منظور توسعه و نصب نیروگاه‌های تجدید پذیر صادر شده، به بهره برداری نرسیده‌اند. به همین منظور هفته جاری جلسه‌ای با حضور سرمایه گذاران و مجوز داران صنعت تجدیدپذیر خواهیم داشت و در نظر داریم تا افراد دارای مجوزی را که تا کنون بدون فعالیت بوده‌اند، تعیین تکلیف کنیم، همچنین می‌خواهیم هر شش ماه نظارتی بر فعالیت مجوز داران این حیطه داشته باشیم.

پوربافرانی در خصوص موضوع تخلیه روستاها اعلام کرد: آماری از اشتغال نیروگاه‌های خورشیدی در دسترس نیست. توسعه اشتغال محلی باید در دستور کار قرار گیرد تا از تخلیه روستاها جلوگیری کند. در موضوع توسعه انرژی‌های خورشیدی باید تولید تجهیزات خورشیدی نیز در در داخل کشور ساخته شود.

نماینده مردم شهرستان های نایین و خور بیابانک، در ادامه بیان کرد: تابستان امسال 60 روز خاموشی داشته‌ایم.  در حالی که استان اصفهان یکی از مناطقی است که به لحاظ جغرافیایی در میانه کشور قرار گرفته و دارای میانگین 300 روز آفتابی است، با وجود چنین شرایط ایده آل و مطلوبی می‌توان از نیروگاه‌های خورشیدی برای تولید برق استفاده کرد و مشکل برق استان را با استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر حل کرد.

وی افزود: با توجه به آنکه احداث یک نیروگاه ده مگاواتی می‌تواند 15 نفر اشتغال دائم و تعداد بالایی اشتغال در زمان احداث و چند ماهه ایجاد کند، به نظر می‌رسد با بررسی دقیق و آمایش سرزمین می‌توان بخش مهمی از این استان را به توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر اختصاص داده و درآمدی پایدار برای روستاییان ساکن مناطق به ارمغان آورد.

در ادامه داوود مددی عضو هیات مدیره انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر در پاسخ به پورافرانی به دلیل احداث نشدن نیروگاه‌ها اشاره کرد و گفت: برخی سرمایه گذاران با نیت توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و کسب درآمد پایدار اقدام به گرفتن مجوز کرده‌اند، اما تغییر شرایط ارزی کشور، فعالیت آنها را متوقف کرد. چرا که در گذشته سرمایه گذاران با گرفتن وام‌های خارجی و پرداخت تنها 1 درصد بهره بانکی براحتی قادر به سرمایه گذاری در این حوزه بودند اما با افزایش نرخ ارز و ثابت ماندن نر‌ های خرید برق تجدیدپذیر،  امروز سرمایه گذاری در انرژی‌های تجدید پذیر از توجیه اقتصادی مطلوبی برخوردار نیست.

مددی افزود: مانع دیگر توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران، این است که بودجه خرید برق تجدیدپذیر که از عوارض برق تامین می‌شود، در پیخ و خم‌های اداری درگیر شده و مستقیم به تجدیدپذیرها اختصاص داده نمی‌شود.

سید محمد جواد موسوی عضو دیگر هیات مدیره انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر اتاق بازرگانی ایران نیز در همین راستا، اظهار کرد: نمی‌شود به شرکت‌هایی که مجوز ایجاد و نصب نیروگاه‌های تجدیدپذیر را اخذ کرده‌اند و سپس اقدامات مورد انتظار را انجام نداده‌اند خرده گرفت، چرا که آنها نیز نیت راه اندازی پروژه‌ها را داشته‌اند، لازم به ذکر است مجموعه ساتبا تا حد ممکن بروکراسی اداری را به میزان حداقل رسانده است اما در حوزه جذب منابع و خرید تضمینی، موانع بر سر راه سرمایه گذاران قرار می‌گیرد.

موسوی در خصوص توجیه پذیری اجرای طرح‌های تجدید پذیر گفت: در حال حاضر، بستر سرمایه گذاری در این صنعت چه از لحاظ داخلی یعنی مجموعه بانک و سرمایه گذاران داخلی و چه به لحاظ خارجی به دلیل وجود مشکلات اساسی در سیاست‌های بین الملل و تحریم فراهم نیست.

موسوی در ادامه در خصوص اشتغالزایی انرژی‌های تجدید پذیر در کرمان افزود: تاکنون200 واحد خورشیدی سقفی برای خانواده‌های قشر ضعیف در روستاهای واقع در استان کرمان نصب و راه اندازی شده که علاوه بر تامین درامد پایدار برای مالکین سیستم‌ها در اثر فروش برق، در مراحل احداث و راه اندازی، اشتغال بالایی نیز به ارمغان داشته است و همچنین در اجرای طرح‌های پراکنده سقفی انتقال دانش فنی به افراد و اهالی بومی ساکن در مناطق صورت گرفته است. امروزه شرکت‌های محلی متخصص در نصب سامانه‌های خورشیدی در کرمان مشغول به کار هستند.

عناوین برگزیده