تاریخ: ۰۱ آبان ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۱:۱۳
بازدید: ۲۰۰
کد خبر: ۶۳۹۹۸
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
نایب رئیس اتاق بازرگانی استان سمنان:

زیرساخت سرمایه‌گذاری برای فرآوری مواد معدنی در سمنان وجود ندارد

می متالز - نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان گفت: زیرساخت سرمایه‌گذاری برای فرآوری مواد معدنی با هدف رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال در استان سمنان وجود ندارد.
زیرساخت سرمایه‌گذاری برای فرآوری مواد معدنی در سمنان وجود ندارد

به گزارش می متالز، حمید علوی روز چهارشنبه افزود: سرمایه‌گذاری برای فرآوری مواد معدنی در استان سمنان چندان رضایت بخش نیست و این امر به گسترش خام فروشی این مواد به خارج از کشور منجر شده است.

وی اضافه کرد: در کنار فقدان زیرساخت‌ها، فناوری و دانش روز برای استفاده بهینه از مواد معدنی خام و تبدیل آن به چندین نوع کالا در کشور و استان وجود ندارد و این امر باعث شده است تا ایران به عنوان واردات کننده انواع مواد معدنی فرآوردی شده مطرح باشد.

نائب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان ادامه داد: نیروی انسانی متخصص چندانی برای اجرای طرح‌های اکتشافی و طرح‌های فرآوری در استان فعالیت ندارد که این امر باعث می شود مواد خام معدنی با حداقل قیمت به خارج از کشور صادر شود.

علوی خاطر نشان کرد: معادن استان ظرفیت اشتغالزایی برای هزاران نفر را دارد اما به دلیل ساختارهای اشتباه این ظرفیت مهم اقصادی سهم قابل توجهی در اشتغال سمنان ندارد.

نائب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان گفت: حمایت از معدنکاران برای اجرای طرح‌های زیرساختی برای فرآوری معادن در دستور کار قرار گیرد و باید فناوری‌ها در این بخش برای اشتغال پایدار وارد بازار استان شود.

۴۰ درصد گچ، ۶۰ درصد نمک، ۹۵ درصد سلستین، ۹۵ درصد زئولیت، ۱۵ درصد سولفات سدیم، ۱۵ درصد زغال سنگ و ۲۰ درصد کرومیت کشور در سمنان وجود دارد و سالانه نزدیک به ۱۶ میلیون تن مواد معدنی استخراج  در استان استخراج می شود.
بیش از ۴۲ نوع ماده معدنی از معادن سمنان استخراج می‌شود. این استان از لحاظ استخراج مواد معدنی رتبه ششم و در شاخص تعداد معادن رتبه پنجم کشور را دارد.

عناوین برگزیده