تاریخ: ۱۲ فروردين ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۰:۲۸
بازدید: ۱۴۸
کد خبر: ۹۴۲۳۸
سرویس خبر : انرژی

تغییر تاکتیک نفتی روسیه در مقابله با تحریم‌های آمریکا

می متالز - اقدام ناگهانی روسیه در کسب مالکیت میلیاردها دلار پروژه نفتی در ونزوئلا، ضمن این که شرکت روس‌ نفت را از تحریمهای بیشتر آمریکا مصون نگه می دارد، به مسکو اجازه می دهد به حمایت قاطع از دولت نیکلاس مادورو در رویارویی با واشنگتن ادامه دهد.
تغییر تاکتیک نفتی روسیه در مقابله با تحریم‌های آمریکا

به گزارش می متالز، ولادیمیر فرولوف، دیپلمات سابق و تحلیلگر سیاست خارجی در مسکو در این باره اظهار کرد: روسیه از دولت نیکلاس مادورو فاصله نگرفته و به دنبال مقابله با تلاش های آمریکایی برای سرنگونی دولت حاکم در ونزوئلا است.

پس از این که آمریکا در ماههای اخیر شرکت های تابعه روس‌نفت را به دلیل تجارت و همکاری با ونزوئلا هدف تحریم قرار داد، نگرانی ها نسبت به تحریم های گسترده تر افزایش یافت. آمریکا اخیرا به احتمال افزایش فشار روی بخش نفت روسیه برای کاهش تولید اشاره کرده است. این امر در پی تصمیم اخیر روسیه برای عدم کاهش بیشتر تولید و مخالفت با پیشنهاد اوپک روی داد که باعث شد عربستان سعودی به تلافی عدم همکاری روس ها، تولیدش را افزایش داده و قیمتها را به پایین ترین حد چند دهه اخیر نزول دهد.

دولت دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا اخیرا با سران سعودی تماس گرفته و خواستار تجدید نظر آنها در استراتژی جدیدشان شده که تولیدکنندگان آمریکایی را به شدت دچار ضرر و زیان کرده است.

روس‌ نفت اواخر شنبه هفته جاری اعلام کرد که به منظور حمایت از منافع سهامدارانش، پروژه های ونزوئلایی خود را به یک شرکت دولتی نه چندان روسی معروف واگذار می‌کند. روس‌ نفت که ۴۰ درصد از نفت روسیه و پنج درصد از نفت جهان را تولید می‌کند و به سیستم مالی غربی وابستگی قابل توجهی دارد، نمی تواند ریسک تحریمهای گسترده آمریکا که فعالیت های این شرکت را فلج خواهد کرد به جان بخرد. اوایل ماه میلادی جاری یک شرکت چینی اعلام کرد به دلیل ریسک ناشی از تحریمها علیه شرکتهای تابعه روس‌نفت، از این تولیدکننده روسی نفت خریداری نخواهد کرد.

ایوان تیموفی یف، تحلیلگر شورای امور بین الملل روسیه در این باره اظهار کرد: تا فوریه کسب و کار ونزوئلایی روس‌نفت سودآور بود و ریسک تحریم ها را جبران می کرد اما اکنون در پی ریزش قیمت های نفت، تمایل به اجتناب از تحریم ها با نیاز به اجتناب از ضرر مصادف شده است.

این غول روسی تحت قراردادهای باز پرداخت وام های چند میلیارد دلاری که چند سال پیش منعقد شده بود، زیانهای احتمالی خود را تعدیل کرده بود. طبق آخرین آمار موجود، شرکت نفتی دولتی PDVSA ونزوئلا در مقایسه با ۴.۶ میلیارد دلار بدهی در پایان سال ۲۰۱۷، تا سه ماهه سوم سال ۲۰۱۹ تنها ۸۰۰ میلیون دلار به روس‌ نفت بدهکار بود.

در حالی که روس‌نفت ممکن است تلاش کند تحریم هایی که علیه شرکتهای تابعه اش وضع شده است، برداشته شوند اما ریسک ها به قوت خود باقی هستند.

فیودور لوکیانوف، مدیر شورای سیاست خارجی و دفاعی روسیه که به کرملین مشاوره می دهد، اظهار کرد: روس‌ نفت تلاش می‌کند از خط آتش دور بماند اما هیچ چیز مانع از آن نخواهد شد که آمریکایی ها بهانه دیگری برای تحریم این شرکت پیدا کنند. روسیه درک می‌کند که مادورو در وضعیت وخیمی قرار دارد؛ به خصوص اکنون که قیمت های نفت به پایین ترین حد ممکن سقوط کرده است اما اخلاق پوتین این است که باید در شرایط دشوار با شرکا بمانید.

نیکلاس مادورو روز شنبه در تلویزیون دولتی ونزوئلا اعلام کرد رییس جمهور پوتین از طریق سفیرش پیامی به من فرستاده و حمایت استراتژیک و یکپارچه از ونزوئلا در همه زمینه ها را مورد تاکید مجدد قرار داده است.

به گفته فرولوف، مسکو بر این باور است که مادورو در جنگ با اپوزیسیون برنده خواهد شد و می تواند در انتخابات پارلمانی امسال برنده شود. روسیه با وجود حمایت آمریکا و متحدانش از خوان گوایدو، رهبر مخالفان ونزوئلا، دست از حمایت از دولت مادورو نکشیده است.

بر اساس گزارش بلومبرگ، قرارداد فروش دارایی های روس‌نفت در ونزوئلا به ایگور سچین، مدیرعامل روس‌نفت کنترل بیشتری می دهد زیرا این شرکت ۹.۶ درصد سهم خود را در این معامله دریافت می‌کند و ممکن است سهم دولت در روس‌ نفت به پایین سهم عمده کاهش پیدا کند. البته نه این شرکت و نه دولت روسیه درباره این که این قرارداد مالکیت دولت را به پایین ۵۰ درصد خواهد رساند، اظهارنظر نکرده‌اند.

عناوین برگزیده