تاریخ: ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۹:۳۴
بازدید: ۱۰۶۸
کد خبر: ۹۹۴۷۵
سرویس خبر : انرژی

امکان ثبت کارکرد کنتورهای برق توسط مشترکان

می متالز - ویروس کرونا مسوولیت قرائت کنتورهای برق را بر عهده مشترکان گذاشت و این در حالی است روش قرائت هر کدام از کنتورها نیز متفاوت و همین موضوع نیز چالشی را برای مشترکان ایجاد کرده است.
امکان ثبت کارکرد کنتورهای برق توسط مشترکان

به گزارش می متالز، پس از شیوع ویروس کرونا قرار شد ماموران برق برای خواندن اطلاعات کنتورها به منازل مشترکان مراجعه نکنند و این کار توسط خود مشترکان صورت گیرد. برهمین اساس طبق روال گذشته، ماموران صنعت برق تا ۲۵ اسفند ماه برای قرائت کنتورها به منازل مراجعه می کردند اما به دلیل شرایط فعلی کشور برنامه تغییر کرد و قرار بود درصورت بهبود شرایط از نیمه دوم فروردین به طور جدی قرائت کنتورها آغاز شود. اما متاسفانه به دلیل وجود ویروس کرونا در کشور همچنان این طرح برقرار است.

در این میان شرکت توانیر امکان قرائت کنتور و ارسال اطلاعات مصرف برق توسط مشترک را از طریق درگاه‌های دیجیتال فراهم کرد اما استفاده از این امکان کاملا اختیاری است و در صورتی که مشترکان تمایل به استفاده از این روش نداشته باشند، ماموران صنعت برق برای قرائت کنتور مراجعه خواهند کرد. مصطفی رجبی‌مشهدی، سخنگوی صنعت برق، در این باره اعلام کرد: مشترکانی که هنگام مراجعه مامور در محل حضور ندارند و یا به هر دلیلی تمایل ندارند ماموران قرائت به محل مراجعه کنند، می‌توانند پس از دریافت پیامک شرکت توزیع و در بازه زمانی مشخص شده در پیامک ارسالی، اطلاعات مصرف را از طریق سایت اینترنتی www.saapa.ir و یا اپلیکیشن خدمات غیرحضوری برق که از سایت شرکت‌های توزیع قابل دریافت است، اعلام کنند.

به گفته وی، در همین راستا شرکت‌های توزیع پس از بررسی و صحت‌سنجی اطلاعات مصرف، قبض برق را صادر کرده و بدیهی است درصورت عدم ارسال اطلاعات و یا ارسال اطلاعات نادرست، ماموران طبق روال قبل جهت قرائت مراجعه خواهند کرد.

رجبی‌مشهدی یادآور شد: با توجه به امکانات ویژه‌ای که در اپلیکیشن خدمات غیرحضوری برق در این زمینه پیش‌بینی شده، از جمله امکان ارسال اطلاعات مصرف صرفا با عکس گرفتن از کنتور با گوشی همراه و ارسال آن در محیط نرم‌افزار و راهنمایی نحوه قرائت با توجه به نوع کنتور، توصیه می‌شود اپلیکیشن پیش‌بینی شده را در گوشی همراه نصب و از آن برای این منظور استفاده شود. این نرم‌افزار علاوه بر فراهم کردن امکان ارسال اطلاعات مصرف برق، امکان مشاهده و پرداخت قبض صادر شده را فراهم می‌کند و در آینده‌ای نزدیک تمامی خدمات (غیرحضوری) فروش و پس از فروش شرکت برق از طریق این نرم‌افزار ارائه خواهد شد.

کنتورهای برق چطور خوانده می‌شود؟

خواندن کنتورهای برق برای مشترکان چالش هایی را به وجود آورده به همین دلیل شرکت توزیع برق به منظور رفاه حال مشترکان و با استفاده از فناوری های نوین امکان قرائت مصرف انرژی برق را  توسط مشترکان فراهم آورده لذا تقاضا می شود پس از دریافت پیامک شرکت توزیع نیروی برق که در زمان بندی معین برای مشترکان ارسال می شود باتوجه به راهنمای اعلام شده با رعایت نکات ایمنی نسبت به ثبت کیلووات ساعت کنتور برق خود اقدام کنید.

در ابتدا از روی شماره بدنه سریال کنتور اعلام شده در پیامک ارسالی نسبت به شناسایی کنتور خود اقدام کنید، برای کنتورهای دیجیتال سه تعرفه، با فشاردن دکمه نمایشگر و ملاحظه ساعت، تاریخ و تعرفه، مجموع مصارف اعداد، تعرفه یک، میان باری، تعرفه دو، اوج بار و تعرفه سه کم باری را خوانده و یاداشت کرده و با یکی از روش های ارائه شده نسبت به ارسال شماره های یاداشت شده اقدام فرمایید.

ضمنا برای کنتورهای مکانیکی تک تعرفه شما می توانید کارکرد کنتور را بدون لحاظ شدن رقم آخر سمت راست قرائت و با یکی از روش‌های یاد شده ارسال کنید.

از جمله روش‌های انجام این کار می‌توان به ثبت از طریق لینک سامانه مندرج در پیامک ارسالی، ارسال اطلاعات مورد نظر به سرشماره پیامک ارسال شده، تماس با شماره تلفن مامور قرائت کنتور مندرج در پیامک ارسال شده، ثبت از طریق وب سایت شرکت توزیع نیروی برق، استفاده از اپلیکیشن خدمات غیر حضوری برق، قابل دانلود از سایت شرکت توزیع نیروی برق اشاره کرد.

در جدول زیر به صورت تفکیکی در مورد قرائت هر کنتور توضیح داده شده است.

عناوین برگزیده