تاریخ: ۰۷ خرداد ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۷:۳۹
بازدید: ۴۹۱
کد خبر: ۲۱۲۴۴۱
سرویس خبر : انرژی

مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی: معاهده پاریس هیچ نقشی در روند توسعه نیروگاه‌های حرارتی نداشته است

‌می‌متالز - مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی گفت: حتی یک خط دستور یا مصوبه‌ای برای کاهش توسعه، یا تغییر در روند اجرا و یا توقف پروژه‌ها مبنی بر تعهد در زمینه معاهده پاریس به ما ابلاغ نشده و در وزارت نیرو چنین چیزی مطرح نشده است.

به گزارش می‌متالز، محسن طرزطلب، مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی اظهار داشت: معاهده پاریس هیچ نقشی در توسعه یا عدم توسعه نیروگاه‌های حرارتی ایران نداشته و اگر هر فردی ادعای تأثیر معاهده پاریس را در اجرای برنامه‌های واحد‌های حرارتی صنعت برق دارد، سند و مدرکی برای ادعای خود ارائه کند.

وی افزود: بنده و همکارانم که در بخش اجرا هستیم، اگر چنین خواسته و دستوری وجود داشت، باید به ما ابلاغ می‌شد؛ اما حتی یک خط دستور یا مصوبه‌ای برای کاهش توسعه، یا تغییر در روند اجرا و یا توقف پروژه‌ها مبنی بر تعهد در زمینه معاهده پاریس به ما ابلاغ نشده و در وزارت نیرو چنین چیزی مطرح نشده است.

این مقام مسوول تصریح کرد: ما تمامی اقدامات اجرایی خود را بر اساس تکالیف برنامه ششم توسعه و دستورالعمل‌هایی که از قبل وجود داشته پیگیری و اجرا کرده ایم.

* بهینه سازی مصرف سوخت نیروگاه‌ها مورد تأکید اسناد بالادستی کشور خودمان است

وی ادامه داد: در برنامه ششم توسعه و دیگر اسناد بالادستی موارد درستی به تصویب رسیده و ابلاغ شده؛ اینکه ما مصرف گاز را بهینه کنیم، مصرف سوخت را بهینه کنیم، راندمان نیروگاه‌ها را بر اساس اینکه مصرف سوخت بهینه شود بالا ببریم، آلایندگی نیروگاه‌ها را کاهش دهیم، مصرف آب را کم کنیم، از نیروگاه‌های با راندمان بالا استفاده کنیم و ... که این موارد همگرایی با تصمیمات معاهده پاریس داشته باشد یا نه و یا در هر برنامه دیگری هم مورد طرح قرار گرفته باشد یا نه، مهم نیست؛ مهم این است که این اقدامات باید انجام گیرد و تماما مورد تأکید اسناد بالادستی کشور خودمان است.

طرزطلب با بیان اینکه "مطلقا چنین چیزی صحت ندارد که معاهده پاریس، روند توسعه نیروگاه‌های حرارتی ایران را تحت تأثیر قرار داده"، گفت: به هیچ وجه در طول دوران فعالیت ما، کسی به ما نگفته که معاهده پاریسی وجود دارد و طبق آن تعهداتی داریم و باید طبق این تعهدات برنامه‌ها را به روز رسانی کنید و اقدامات را در این جهت، انجام دهید؛ چنین چیزی وجود نداشته و هر نوع ادعایی در این زمینه ادعایی نادرست است.

* تنها دلیل عدم توسعه به اندازه تأکید برنامه ششم، عدم جذب سرمایه کافی است

وی افزود: اینکه نیروگاه‌های حرارتی به اندازه مورد تأکید قانون برنامه ششم توسعه، افزایش ظرفیت نداشته تنها به دلیل عدم جذب سرمایه کافی در این بخش بوده؛ البته از تأکید افزایش ۵۰۰۰ مگاواتی ظرفیت تولید برق در هر سال، ۳۷۰۰ مگاوات سهم نیروگاه‌های حرارتی بوده که این میزان افزایش ظرفیت به معنای سرمایه گذاری ۳.۵ میلیارد یورویی است.

مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی گفت: هر واحد نیروگاهی که در کشور باید ساخته شود، به عدد و رقمی برای سرمایه گذاری نیاز دارد که این ارقام در تمام دنیا با چند درصد کمتر یا بیشتر وجود دارد؛ مثلا برای هر واحد نیروگاه گازی ۳۰۰ تا ۳۵۰ یورو به ازای هر کیلووات، هر نیروگاه سیکل ترکیبی ۵۵۰ تا ۶۰۰ یورو به ازای هر کیلووات، نیروگاه بخاری ۱۰۰۰ تا ۱۱۰۰ یورو به ازای هر کیلووات، نیروگاه زغالی ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ یورو و ... نیاز به سرمایه گذاری دارند که بسته به خواسته و شرح خدماتی که کارفرمایان به سازندگان سفارش می‌دهند، ساخته می‌شوند.

وی ادامه داد: در طول برنامه ششم توسعه تاکنون، به میزان ۱۹ هزار و ۷۰۰ مگاوات نیروگاه حرارتی را شروع به احداث کرده ایم که حدود ۷ هزار مگاوات آن تاکنون به بهره برداری رسیده و حدود ۱۲ هزار مگاوات در حال حاضر در دست ساخت داریم.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده