تاریخ: ۲۸ فروردين ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۰:۲۴
بازدید: ۱۵۷
کد خبر: ۱۰۱۱۳۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

رشد ۱۴.۵ درصدی تولید خودروهای تجاری و سنگین

می متالز - طبق آمار ارائه‌ شده از وزارت صنعت، معدن و تجارت، طی سال گذشته ۷۲ هزار و ۱۹۷ دستگاه انواع محصول تجاری سبک و سنگین توسط تجاری‌سازان خصوصی و همچنین شرکت‌های وابسته به خودروسازان نیمه دولتی به تولید رسیده است که نشان دهنده افزایش ۱۴.۵ درصدی تولید تجاری‌ها نسبت به سال ۹۷ است.
رشد ۱۴.۵ درصدی تولید خودروهای تجاری و سنگین

به گزارش می متالز، براین اساس طی سال گذشته 72 هزار و 197 دستگاه انواع محصول تجاری سبک و سنگین شامل کامیون، کشنده، اتوبوس، مینی‌بوس، ون و وانت توسط تجاری‌سازان خصوصی و همچنین شرکت‌های وابسته به خودروسازان نیمه دولتی به تولید رسیده است. این آمار از افزایش نزدیک به 14.5 درصدی تولید تجاری‌ها نسبت به سال 97 حکایت دارد.

تا پایان سال 98، سه هزار و 251 دستگاه انواع کامیون، کامیونت و کشنده در کشور به تولید رسیده است که نسبت به سال پیش از آن کاهش بیش از 67 درصدی داشته است. ایران‌خودرو آمار تولید هزار و 216 دستگاه را به خود اختصاص داده‌ که نشان‌دهنده کاهش تیراژ 3.8 درصدی است. سایپا نیز تنها 638 دستگاه از این مدل خودروهای تجاری در سال اخیر تولید کرده است که در مقایسه با سال 97، 80 درصد کاهش داشته است. 

باقی تولیدات کامیون، کامیونت و کشنده هم که چندان رقم بالایی هم نیست، به گروه‌های خودروسازان بخش‌ خصوصی تعلق دارد.

در آمار تولید اتوبوس ها نیز، طی سال اخیر 535 دستگاه تولید شده که نسبت به سال 97 کاهش 6 درصدی را نشان می‌ دهد. در مجموع هزار و 48 دستگاه مینی‌بوس و میدل‌باس در کشور تا پایان سال اخیر به تولید رسیده که در مقایسه با 97، از کاهش 37 درصدی حکایت می‌کند. ایران خودرو در کل 168 دستگاه تولید کرده است. این آمار نشان می‌دهد تولید اتوبوس و مینی‌بوس و میدل‌باس در بخش تجاری‌ساز این شرکت (ایران خودرودیزل) بیش از 22 درصد کاهش نسبت به 97 داشته است. در واحدهای تجاری‌ساز گروه سایپا نیز تیراژ اتوبوس، مینی‌بوس و میدل ‌باس تا پایان سال گذشته، 236 دستگاه بوده است. باقیمانده خودروهای تولیدی در این بخش هم سهم شرکت‌های خصوصی است.

در بخش وانت اما روند تولید مثبت بوده است. تا پایان سال 98 رشد بیش از 35 درصدی در مقایسه با سال پیش از آن به ثبت رسیده است. در مجموع 67 هزار و 146 دستگاه وانت در کشور تا پایان 98 به تولید رسیده که سایپا بیشترین سهم را به‌ واسطه وانتپراید داشته است. طبق آمار، این گروه در سال اخیر 51 هزار و 925 دستگاه وانت را به تولید رسانده تا نسبت به سال 97 بالغ بر 59 درصد رشد کند. ایران خودرو نیز شش هزار و 96 دستگاه وانت را به تولید رسانده که نشان از کاهش بیش از 26 درصدی دارد.

کل تولید ون در سالی که گذشت، 217 دستگاه بوده است که در مقایسه با سال 97 بیش از 83 درصد کاهش را نشان می‌دهد. سهم ایران خودرو از تولید ون 53 دستگاه و افت تولید بیش از 90 درصدی بوده است. سایپا هم تنها چهار دستگاه از این محصول تولید داشته که آن هم کاهش تولید 90 درصدی را در مقایسه با آمار تولید ون این گروه خودروساز در سال 97 داشته است.

لازم به ذکر است که وزارت صنعت، معدن و تجارت برای سال جاری پیش‌بینی کرده است که تولید خودروهای سواری و وانت با افزایش 45 درصدی به یک میلیون و 200 هزار دستگاه برسد و تولید خودروهای تجاری هم 3.75 برابر شود.

عناوین برگزیده