تاریخ: ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۸:۲۳
بازدید: ۱۰۷
کد خبر: ۱۵۷۸۶۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
معاون اول‌رئیس جمهور در جریان سفر به استان خوزستان؛

4درصد سرمایه‌گذاری بنگاه‌های صنعتی به بهبود معیشت مناطق پیرامونی اختصاص یابد

می متالز - اسحاق جهانگیری در جریان سفر به استان خوزستان با حضور در بندر ماهشهر اعلام کرد: از بنگاه‌های بزرگ صنعتی و اقتصادی کشور خواسته‌ایم که 4 درصد از میزان سرمایه‌گذاری خود را در قالب مسوولیت اجتماعی به معیشت مناطق پیرامونی خود اختصاص دهند.
4درصد سرمایه‌گذاری بنگاه‌های صنعتی به بهبود معیشت مناطق پیرامونی اختصاص یابد

اسحاق جهانگیری در جریان سفر به استان خوزستان با حضور در بندر ماهشهر اعلام کرد: از بنگاه‌های بزرگ صنعتی و اقتصادی کشور خواسته‌ایم که 4 درصد از میزان سرمایه‌گذاری خود را در قالب مسئولیت اجتماعی به معیشت مناطق پیرامونی خود اختصاص دهند.

به گزارش می متالز، اسحاق جهانگیری در جریان سفر به استان خوزستان با حضور در بندر ماهشهر، کلنگ آغاز عملیات اجرایی بازسازی واحدهای مسکونی استان خوزستان را بر زمین زد.

او در این مراسم، اظهار کرد: برای هیچ مسوولی در جمهوری اسلامی ایران پذیرفته نیست که در اطراف طرح‌ها و سرمایه گذاری‌های عظیم مردمی زندگی کنند که از حداقل امکانات برخوردار نباشند.

او گفت: وقتی اعلام شد که در کنار مهمترین بندر کشور یعنی بندر امام خمینی (ره) که محل واردات کالاهای اساسی کشور است، خانه هایی وجود دارد که ساکنین آنها از حداقل امکانات برخوردار نیستند، دولت تصمیم گرفت اقدامات بزرگی در این خصوص انجام دهد.

معاون اول رئیس‌جمهور نیز گفت: دولت برای بازسازی و مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی شهری و واحدهای مسکونی غیر رسمی نابسامان در معرض خطر در شهر بندر امام تصمیماتی اتخاذ کرد و تصمیم گرفت 784 میلیارد تومان کمک بلاعوض و تسهیلات ارزان قیمت برای این موضوع اختصاص دهد. از این اعتبار برای هر واحد 30 میلیون تومان بعنوان کمک بلاعوض، 20 میلیون تومان کمک های معیشتی برای خانه هایی که شرایط معیشتی خوبی ندارند و 20 میلیون تومان نیز برای اسکان موقت در دوره بازسازی درنظر گرفته شده که جمعاً 70 میلیون تومان کمک بلاعوض به هر خانوار اختصاص پیدا می کند.

اشتغال؛ مهم‌ترین دغدغه دولت

جهانگیری یکی از مهمترین برنامه‌های در دست اقدام دولت را ایجاد اشتغال عنوان کرد و گفت: ماهشهر و بندر امام با حجم بزرگ سرمایه‌گذاری که در پتروشیمی این مناطق انجام شده، جفا است که شاهد بیکاری جوانان در این منطقه باشیم. باید جوانان این منطقه در این کارخانه‌ها و صنایع پایین دستی مشغول شوند زیرا این حجم از سرمایه گذاری تاکنون در هیچ یک از مناطق دیگر کشور انجام نشده و این منطقه کانون بزرگ توسعه کشور است.

او همچنین اعلام کرد: از بنگاه‌های بزرگ صنعتی و اقتصادی کشور خواسته ایم که 4 درصد از میزان سرمایه گذاری خود را در قالب مسوولیت اجتماعی به معیشت مناطق پیرامونی خود اختصاص دهند زیرا مردم ساکن پیرامون این طرح‌ها نباید احساس کنند که در کنار این واحدهای تولیدی با مسائل ابتدایی زندگی درگیر هستند.

تلاش می‌کنیم تا تامین کالاهای اساسی مردم دچار مشکل نشود

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین در جریان این سفر و در حاشیه بازدید از گمرک بندر امام، با اشاره به تامین کالا‌های اساسی مورد نیاز مردم در دو و نیم سال گذشته که جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران شدت گرفت، گفت: تلاش خواهیم کرد تا هیچ کمبودی در زمینه کالا‌های اساسی ایجاد نشده و زندگی مردم دچار تنش نشود.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه در زمان جنگ اقتصادی مردم دیدند که کالاهای اساسی در تمام نقاط و به اندازه کافی وجود داشت، اظهار داشت: آنچه مردم را در این مقطع اذیت کرد کمبود کالا نبود بلکه قیمت کالاهاست که افزایش می یابد.

جهانگیری در خصوص سیاست دولت در حمایت از ارز 4200 تومانی برای کالاهای اساسی، گفت: این سیاست در حال بررسی است و امیدواریم با مجلس به تفاهم دست یابیم تا به مردم فشاری از بابت قیمت کالاها تحمیل نشود یا اگر تحمیلی نیز بود با برخی حمایت ها مشکلات کمتر شود.

اقدامات دولت برای توسعه روابط منطقه با عراق

معاون اول‌رئیس جمهور همچنین در مراسم افتتاح پروژه های عمرانی فرودگاه بین المللی آیت اله جمی (ره) آبادان، با اشاره به اینکه دو اقدام مهم برای توسعه منطقه با دولت عراق در دست اجرا داریم که امیدوارم زودتر به نتیجه برسد، اظهار کرد: خوشبختانه روابط دو کشور بعنوان دولت های دوست و برادر در حوزه سیاسی و اقتصادی به خوبی گسترش یافته است. یکی از توافقات اصلی لایروبی اروند رود است که درسفر رئیس‌جمهور کشورمان به بغداد انجام شد ولی هنوز اجرایی نشده است، قطعاً لایروبی این رودخانه و آمد و رفت کشتی های تجاری و باری تحول جدی در اقتصاد خرمشهر و آبادان ایجاد خواهد کرد.

او ادامه داد: طرح دوم که با عراقی ها به نتیجه رسیده‌ایم و در هفته‌های گذشته هم گفتگوهای لازم در مرز انجام شده احداث راه آهن شلمچه به بصره است این خط ریلی برای دو کشور بسیار اهمیت دارد و اگر به سرعت اجرایی شود، به یکی از بزرگترین مسیرهای ریلی دنیا مبدل خواهد شد. با ایجاد این خط می‌توان از چین تا دریای مدیترانه کالاها را بصورت ریلی جابجا کرد و یکی از مهمترین کانون‌های حمل و نقل در دنیا ایجاد خواهد شد. در ضمن بخشی از مسیر از عراق تا سوریه نیاز به بازسازی دارد.

عناوین برگزیده