تاریخ: ۱۷ خرداد ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۳:۴۹
بازدید: ۳۳۰
کد خبر: ۲۱۳۲۲۹
سرویس خبر : آهن و فولاد

قطار فولاد هرمزگان روی ریل رکورد‌های تولید/ ثبت رکورد در واحد احیای مستقیم تا چه اندازه حائز اهمیت است؟

‌می‌متالز - شرکت فولاد هرمزگان با ثبت رکورد‌های پی در پی تولید به دنبال پررنگ‌تر شدن حضور خود در بازار‌های داخلی و خارجی است.

به گزارش می‌متالز، شرکت فولاد هرمزگان همچنان از سال گذشته در مسیر ثبت رکورد‌های تولید در حرکت است. اتفاقی که این مجموعه را به هدف تعیین شده یعنی تبدیل شدن به قطب سوم تولید فولاد در کشور نزدیک می‌کند.

این مجموعه سال ۱۴۰۰ را هم با ثبت رکورد‌های پی درپی تولید آغاز کرد و تلاش بر ادامه این روند دارد. در همین زمینه عطااله معروفخانی با اعلام ثبت رکورد ماهیانه در واحد احیای مستقیم بیان کرد: در اردیبهشت ماه یک رکورد ماهیانه تولید آهن اسفنجی توسط مدول A به میزان ۸۳،۰۸۲ تن به دست آمد که رکورد قبلی آن به میزان ۸۱،۰۴۰ تن در فروردین ماه به دست آمده بود. رکورد مهم اردیبهشت ماه نیز تولید ماهیانه آهن اسفنجی توسط هر دو مدول به میزان ۱۶۳،۵۲۳ تن است رکورد قبلی نیز به میزان ۱۶۱،۶۲۰ تن در فروردین ماه کسب شده بود.

اما ثبت رکورد‌های تولید در واحد احیای مستقیم تا چه اندازه حائز اهمیت است؟ این موضوع از چند زاویه قابل بررسی است.

بدون شک در اولین نگاه، ثبت رکورد تولید در واحد احیای مستقیم بر افزایش تولید محصول نهایی در این کارخانه اثر گذار خواهد بود. اتفاقی که در ادامه با افزایش حجم و مقدار فروش همراه می‌شود. درواقع فولاد هرمزگان در تلاش است تا با ادامه روند افزایش تولید از رشد قیمت‌های جهانی فولاد نیز بیشترین استفاده را داشته باشد و نقدینگی مورد نیاز برای توسعه هرچه بیشتر را فراهم کند.

اما موضوع دیگری که می‌تواند بر ثبت پی درپی رکورد‌ها اثر گذار باشد، استقبال از «هرمز» در بورس از سوی سهامداران است. موضوعی که می‌تواند به رشد نقدینگی این مجموعه نیز کمک کند. جالب است بدانید «هرمز» با سرمایه ثبت شده ۲۵,۰۰۰,۰۰۰ میلیون ریال طی عملکرد ۲ ماهه سال مالی منتهی به ۱۴۰۰/۱۲/۲۹ مبلغ ۳۳,۰۸۳,۴۹۲ میلیون ریال درآمد فروش داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۷۰ درصد رشد داشته است.
شرکت فولاد هرمزگان جنوب طی عملکرد ۱ ماهه منتهی به ۱۴۰۰/۰۲/۳۱ معادل ۲۳،۳۳۰،۶۳۹ میلیون ریال از محصولات خود را به فروش رسانده که نسبت به دوره ۱ ماهه مشابه سال قبل ۵۵۳درصد افزایش داشته است.

از سویی دیگر ثبت رکورد تولید در واحد‌های مختلف شرکت فولاد هرمزگان نقش مهمی در توسعه برنامه‌های صادراتی ایفا می‌کند. فولاد هرمزگان با افزایش تولید و تامین نیاز بازار‌های داخلی می‌تواند حجم بیشتری از محصولات نهایی خود را راهی بازار‌های صادراتی کرده و درآمد ارزی خود را افزایش دهد.

درواقع ثبت رکورد در واحد احیای مستقیم فولاد هرمزگان بر عملکرد بخش‌های مختلفی از این مجموعه اثر گذار است، اما عوامل بسیاری از جمله برنامه ریزی مدیریتی و رفع موانع درون سازمانی و به دنبال آن برون سازمانی بر ثبت این اتفاق موثر است.

معروفخانی درباره این موضوع نیز تصریح کرد: با تشکیل کمیته‌های تحول، موانع تولید در فولاد هرمزگان شناسایی شده است. این موانع را اگر به دودسته درون سازمانی و برون سازمانی تقسیم کنیم برای بخش درون سازمانی با ترسیم اقدامات استراتژیک و هدف گذاری‌ها، برنامه ریزی دقیقی برای رفع این موانع در دستور کار قرار دارد.

درواقع فولاد هرمزگان در نظر دارد با تدوین استراتژی و برنامه ریزی دقیق روند افزایش تولید را ادامه و گذر از ظرفیت اسمی را محقق کند.

افزایش بهره وری، کاهش مصرف انرژی با توجه به افزایش قیمت حامل‌های های انرژی از مواردی است که می‌تواند بر تحقق این هدف اثر گذار باشد. زیرا این مجموعه در نظر دارد در واحد احیا مستقیم با افزایش ریت تولید و کاهش توفقات، تولید آهن اسفنجی را در سال جاری را به یک میلیون و ۷۲۰ هزار تن رسانده که ۷۰ هزار تن بیشتر از ظرفیت اسمی این واحد است.
اما در سال جاری چالش بزرگ برق و گاز در پیش روی فولاد سازان از جمله فولاد هرمزگان قرار دارد. کمبود برق و گاز از دلایل اصلی کاهش تولید و خسارت به خطوط تولید و تجهیزات است که می‌تواند برنامه‌های تولیدی را با مشکل همراه کند. درنتیجه فولاد هرمزگان برای کسب موفقیت‌های پی در پی در تولید نیازمند برنامه ریزی دقیق و تعامل هرچه بیشتر با سازمان و ارگان‌های دولتی از جمله وزارت نیرو و نفت برای تامین انرژی مورد نیاز است. درواقع این مجموعه بیش از هر زمان دیگری باید به دنبال توسعه زیرساخت‌های لازم برای تامین انرژی باشد تا در فصول گرما و سرما با مشکل کمبود برق و گاز مواجه نشود.

فولاد هرمزگان با ثبت رکورد‌های مختلف در حوزه تولید نقش مهمی در تامین نیاز بازار فولاد کشور و به دنبال آن اشتغالزایی در منطقه جنوب کشور ایفا می‌کند. حال با توجه به موفقیت‌های این مجموعه در حوزه تولید که یکی از اولویت‌های اصلی کشور محسوب می‌شود لازم است دولت بیش از هر زمان دیگری برای حل مشکلات برون سازمانی مجموعه‌های موفق در عرصه تولید گام بردارد.

منبع: تیتر ۲۰

عناوین برگزیده