تاریخ: ۱۴ مرداد ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۳:۱۰
بازدید: ۱۳۱
کد خبر: ۳۱۲۸۰۲
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت خبر داد؛

صادرات سالانه بیش از ١٢ میلیون تن سیمان/ ظرفیت ۸۹ میلیون تنی تولید کارخانجات سیمان در کشور

‌می‌متالز - سیف الله امیری صادرات سالانه صنعت سیمان را بیش از ١٢ میلیون تن اعلام و از ظرفیت ۸۹ میلیون تنی تولید کارخانجات سیمان در کشور خبر داد.

وضعیت تولید سیمان در کشور

به گزارش می‌متالز، سیف‌الله امیری درباره وضعیت تولید سیمان در کشور، اظهار داشت: با تأمین برق صنایع، امسال در تولید و عرضه سیمان در کشور هیچ مشکلی وجود ندارد و در حال حاضر، هر هفته حدود یک میلیون و ۱۵۰ هزار تا یک میلیون و ۳۵۰ هزار تن سیمان تولید و عرضه می‌شود. حدود ۱۲ میلیون تن کلینکر آماده نیز در انبار‌ها موجود است و درصورت بروز کوچک‌ترین مشکلی می‌توان برای تولید سیمان از این ذخایر استفاده کرد.

مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت، ظرفیت تولید کارخانجات سیمان در کشور را سالانه ۸۹ میلیون تن دانست و افزود: این در حالی است که میزان تولید سالانه سیمان در کشور ۶۹ میلیون تن است.

مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت صادرات سالانه صنعت سیمان را بیش از ۱۲ میلیون تن اعلام و از ظرفیت ۸۹ میلیون تنی تولید کارخانجات سیمان در کشور خبر داد.

امیری درباره قیمت پایه سیمان در بورس کالا اظهار کرد: قیمت هر کیسه ۵۰ کیلویی سیمان در بورس کالا بین ۳۵ تا ۴۰ هزار تومان و قیمت هر تن سیمان به صورت فله‌ای یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان است. البته این محصول در خارج از بورس با محاسبه ارزش افزوده و سود با قیمت بیشتری عرضه می‌شود؛ به‌طوری‌که در عمده فروشی‌ها قیمت هر کیسه سیمان به حدود ۶۵ هزار تومان نیز می‌رسد.

وی اضافه کرد: ممکن است برخی به صورت تکی یک یا دو کیسه سیمان را خریداری کنند و قیمت محاسبه شده برای آن‌ها حدود ۸۰ هزار تومان باشد که این ملاک قیمت نیست بلکه ملاک قیمت در بازار همان قیمت عمده فروشی آن است.

وی در خصوص درباره صادرات این محصول نیز اینگونه واکنش نشان داد: سالانه ۱۲ تا ۱۴ میلیون تن صادرات داریم که از این مقدار یک میلیون تن آن سیمان و بقیه کلینکر است.

لزوم تأمین مازوت برای کارخانه‌های تولید سیمان

مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت با اشاره به لزوم تأمین مازوت برای کارخانه‌های تولید سیمان، بیان داشت: ضرورت دارد تا وزارت نفت شرایطی را فراهم آورد تا کارخانه‌ها از هم‌اکنون ذخایر مازوت خود را پر کنند تا در زمستان پیرو مسائل تأمین گاز، واحد‌های تولیدی با مشکلی مواجه نشوند و بتوانند از مازوت استفاده کنند.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده