تاریخ: ۲۲ فروردين ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۳:۴۹
بازدید: ۱۶۸
کد خبر: ۳۲۹۱۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
استاندار:

حلقه ارتباطی بخش معدن خراسان شمالی با صنعت و تجارت گسسته است

می متالز - استاندار خراسان شمالی گفت: متاسفانه در این استان حلقه ارتباطی بخش معدن با بخش های صنعت و تجارت گسسته است و رابطه مطلوبی بین این بخش ها وجود ندارد.
حلقه ارتباطی بخش معدن خراسان شمالی با صنعت و تجارت گسسته است

به گزارش می متالز، محمدعلی شجاعی عصر چهارشنبه در نشست شورای معادن خراسان شمالی اظهار داشت: این در حالی است که یکی از نیازهای توسعه و رونق هر کدام از بخش های صنعت، معدن و تجارت، ارتباط آنها با یکدیگر است.
وی تصریح کرد: واحد آلومینای ایران در جاجرم، ماده اولیه و خدمات خود را از استان دیگری تامین و تولیدات خود را در جای دیگری عرضه می کند و تنها به لحاظ جغرافیایی، در این استان واقع شده است.
وی افزود: این در شرایطی است که اصولا معدن، بدون ارتباط با صنایع مربوط و بدون بازار، نمی تواند حرکت پویایی داشته باشد.

 

دستور برای تهیه شناسنامه معادن استان

استاندار خراسان شمالی، سازمان صنعت، معدن و تجارت استان را مکلف کرد تا در یک هفته، شناسنامه ای از معادن استان تهیه و در اختیار اعضای شورای معادن قرار دهد و از ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری و حفاظت محیط زیست استان نیز خواست در یک هفته، گزارشی از وضعیت زیست محیطی معادن استان ارائه کنند.
شجاعی با اشاره به اینکه از 107 معدن استان، 16 معدن زیرساخت برقی دارند، گفت: نیاز است تا گزارش مستندی از وضعیت پیش و پس از تامین زیرساخت برق به این معادن ارائه شود و تاثیر این زیرساخت، تبیین شود.
وی در خصوص تامین زیرساخت های معادن گفت: این خدمات باید در واحدهای فعال معدنی ارائه شود، معادنی که حقوق دولتی را پرداخت کرده و بدهی نداشته باشند در اولویت قرار گیرند و نیز نوع ماده معدنی، میزان تولید، صادرات، میزان بهره برداری و اشتغال در واحد معدنی از شاخص هایی است که باید در اولویت بندی معادن برای تامین زیرساخت مورد توجه باشد.

 

خلاء توزین در برداشت از معادن

استاندار خراسان شمالی با تاکید بر نظارت دقیق بر میزان برداشت از معادن و شناسایی تخلفات این بخش، گفت: ایجاد امکانات توزین و باسکول، لازمه بخش معدن است و در معادنی که باسکول وجود دارد، شاهد برداشت های بی رویه از آن هستیم تا چه رسد که توزین و باسکول هم در این بخش وجود نداشته باشد.
شجاعی اظهار داشت: نبود توزین و باسکول علاوه بر اینکه نظارت بر میزان برداشت مواد معدنی را دچار مشکل می کند، سبب وارد آمدن خسارت به راه ها می شود زیرا کامیون ها و ناوگان حامل اضافه تناژ مورد شناسایی و برخورد قرار نمی گیرند.
استاندار خراسان شمالی افزود: حوزه معدن، نه تنها در این استان بلکه در سطح کشور آنگونه که باید مورد توجه قرار نگرفته است.
بر اساس این گزارش در این نشست با رای اعضای شورای معادن خراسان شمالی، با اجرای ماده 20 برای 2 معدن موافقت شد و از مالکان این معادن به علت عدم پرداخت حقوق دولت، نداشتن مسئول فنی و عدم تعدیل ضمانت نامه، سلب صلاحیت شد.
28 ماده معدنی از 68 ماده معدنی موجود در کشور، در خراسان شمالی وجود دارد و میزان ذخیره قطعی معادن استان یک میلیارد و 58 میلیون تن است و میزان ذخیره استخراج اسمی معادن 11 میلیون و 500 هزار تن است.
سالانه پنج میلیون و 800 هزار تن ماده معدنی در استان خراسان شمالی استخراج می شود و میزان سرمایه گذاری در بخش معدنی این استان یکهزار و 340 میلیارد ریال گزارش شده است.

عناوین برگزیده