تاریخ: ۲۴ مرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۲:۴۱
بازدید: ۱۵۹
کد خبر: ۵۰۲۰۲
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران خبرداد:

85 درصد اشتغال بخش معدن در دست معادن کوچک مقیاس

می متالز - رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران گفت: احیا وفعال سازی معادن کوچک مقیاس در دستور کار است.
85 درصد اشتغال بخش معدن در دست معادن کوچک مقیاس

به گزارش می متالز، داریوش اسماعیلی در نشست خبری با اصحاب رسانه که با حضور محمدرضا عبداله زاده، دیاکو خادمی و فخر الدین علیزاد اعضای هیات رئیسه سازمان در سالن جلسات سازمان نظام مهندسی معدن آذربایجان غربی برگزار شد افزود: بیش از ۸۰ درصد معادن کشور را معادن کوچک مقیاس تشکیل می دهند که ۸۵ درصد اشتغال در این بخش به این معادن اختصاص دارد لذا باید برای اشتغالزایی و محرومیت زدایی به سمت احیا معادن کوچک مقیاس حرکت کرد.

وی ضمن اشاره به اهمیت جذب سرمایه گذار در بخش معدن و صنایع معدنی  با تاکید براینکه به دنبال جذب بخش قابل توجهی از نقدینگی موجود در کشور در صنایع معدنی و معادن هستیم اظهار کرد: میزان سرمایه گذاری در معادن و صنایع معدنی کشور۲۰۰ هزار میلیارد تومان است که می توان این میزان حجم سرمایه گذاری را تا 3 یا 4 برابر افزایش داد. 

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران همچنین راهکار اصلی در زمینه جذب سرمایه گذار در معادن را شناسایی مزیتها و پتانسیل های معدنی هر استان برای سرمایه گذاری عنوان کرد و گفت: باید مزیتها و موانع سرمایه گذاری در معادن شناسایی شود که در این راستا ۵ استان معدنی به صورت پایلوت برای شناسایی موانع و مزیتها معادن موجود انتخاب شده است.

 وی با بیان اینکه سازمان نظام مهندسی معدن ایران، بیش از ۴۰هزار نفر عضو دارد افزود: از این تعداد بیش از ۱۰ هزار نفر دارای پروانه اشتغال هستند.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران با بیان اینکه نظام مهندسی معدن ایران با تدوین برنامه و سند استراتژی ۳ محور حفظ و صیانت مواد معدنی، هوشمندسازی و جذب سرمایه گذاری در معدن و صنایع معدنی  را در برنامه ها و نقشه راه خود قرار داده است گفت: نظام مهندسی معدن ایران از طریق تنظیم و تصویب شیوه نامه ها و نظام نامه ها و نظارت بر آنها از سوی مسئولین فنی به دنبال رفع مشکلات معادن کشور است.

اسماعیلی هوشمند سازی و الکترونیکی کردن فعالیت ها در نظام مهندسی معدن را با توجه به توسعه تکنولوژی مهم عنوان کرد و افزود: تا پایان امسال فعالیت های مربوط به ارجاع کار، مسئولین فنی و پروانه اشتغال در نظام مهندسی معدن هوشمند خواهد شد تا از میزان مراجعات حضوری در نظام مهندسی معدن کاسته شود.

وی با بیان اینکه در سال جاری۱۸۰۰ معدن در کل کشور و در آذربایجان غربی 77 مورد معدن مورد بازرسی قرار می گیرند اظهار کرد: معادن آذربایجان غربی از پتانسیل بسیار بالایی برخوردار است با این وجود سهم اشتغال، جذب سرمایه گذار و میزان ذخیره اکتشاف در مقایسه با میزان پتانسیل موجود بسیار ناچیز است.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران افزایش میزان اکتشافات معدنی و انجام فرآوری مواد در داخل کشور و حتی در همان استان را راهکار مهمی برای جلوگیری از خام فروشی و ایجاد اشتغال در استانهای دارای پتانسیل بالای معدنی عنوان کرد.

وی با اشاره به تشکیل شورای عالی معادن در استان ها افزود: لازم است میزان اختیارات بیشتری به شورای عالی معادن استانها تفویض شود.

 اسماعیلی جذب بی رویه دانشجو را در رشته های معدن و زمین شناسی توسط دانشگاههای غیر دولتی و ارتقا فارغ التحصیلان این رشته ها از مقطع کارشناسی به مقاطع بالاتر را نوعی خیانت و اجحاف دانست و گفت: به دنبال تصویب مصوبه ای هستیم که  فارغ‌التحصیلان معدن پس از اتمام درس عضو نظام مهندسی معدن شود.

همچنین محمدرضاعبدالله زاده رئیس نظام مهندسی معدن آذربایجان غربی نیز در این نشست با بیان اینکه از ۲۱۶۴ نفر عضو نظام مهندسی معدن استان ۶۱۷ نفر  در رشته های زمین شناسی، نقشه برداری، متالوژی و معدن پروانه  اشتغال دارند افزود: آذربایجان غربی ۷۲۹ معدن وجود دارد که از این تعداد ۴۶۸ معدن فعال است.

وی با بیان اینکه ۵۱ نوع ماده معدنی در معدن استان وجود دارد که ازاین حیث استان، رتبه اول را در بین معادن کشور دارد اظهار کرد: آذربایجان غربی از حیث تعداد اعضا در نظام مهندسی در رتبه هفتم و از لحاظ تعداد معادن فعال در رتبه هفتم کشوری قرار دارد.

عناوین برگزیده