تاریخ: ۳۱ شهريور ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۸:۵۵
بازدید: ۱۴۲
کد خبر: ۵۷۳۸۷
سرویس خبر : انرژی
وزیر نفت:

افزایش قیمت حامل‌های انرژی نهایی نشده است

می متالز - وزیر نفت با اشاره به جلسه دیروز (شنبه) شورای عالی اقتصاد با حضور سران قوا، گفت: هنوز در مورد افزایش قیمت حامل های انرژی تصمیم نهایی گرفته نشده است.
افزایش قیمت حامل‌های انرژی نهایی نشده است

به گزارش می متالز، وزیر نفت در مراسم افتتاح سیزدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست با اشاره به اینکه صنعت پتروشیمی در شرایط کنونی کشور در خط مقدم جنگ اقتصادی قرار دارد، گفت: این صنعت بالاترین نقش را در بازگرداندن ارز حاصل از صادرات محصولات به چرخه اقتصادی کشور نسبت به واحدهای دیگر دارد و عمده ارز حاصل از محصولات خود را به شبکه نیما عرضه می‌کند.

وی ادامه داد: در سال ۷۶ و در دولت اصلاحات ارزش محصولات پتروشیمی به قیمت آن زمان یک میلیارد دلار بود که با تلاش دولت، وزارت نفت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی در آن دوره توانستیم مجموعه بزرگی از طرح‌ها را آغاز کنیم که بخشی تا سال ۸۴ و بخشی نیز در سال‌های بعد به نتیجه رسید.
به گفته وزیر نفت ارزش کنونی محصولات پتروشیمی بیش از ۱۶ میلیارد دلار است که در این سال‌ها تلاش‌های زیادی برای طرح‌های نیمه تمام و جدید در صنعت پتروشیمی شده است.
وی با اشاره به اینکه طرح‌های پارس جنوبی و ان‌جی‌ال‌های ۳۱۰۰، ۳۲۰۰، خارک و پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس در تأمین خوراک مجتمع‌های پتروشیمی تعیین کننده هستند، تصریح کرد: طرح پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس ۳.۴ میلیون تن، ان‌جی‌ال ۳۲۰۰ هشت میلیون تن، ان‌جی‌ال ۳۱۰۰، ۹۰۰ هزار تن، خارک ۲.۴ میلیون تن، پالایشگاه پارسیان سپهر ۳.۳ میلیون تن و پتروپالایش کنگان ۳.۵ میلیون تن در سال تولید خواهند داشت.
زنگنه با اشاره به اینکه جهش دوم صنعت پتروشیمی از سال ۹۲ آغاز می‌شود و تا پایان سال ۱۴۰۰ پایان می‌یابد، گفت: با تحقق این جهش، تولید این صنعت به بیش از ۲۵ میلیارد دلار با قیمت پایه سال ۹۲ می‌رسد و ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی به بیش از ۱۰۰ میلیون تن خواهد شد.
زنگنه تصریح کرد: ۱۵ طرح پتروشیمی از ابتدای دولت یازدهم به ارزش ۵.۲ میلیارد دلار به بهره برداری رسیده است و ۲۷ طرح جدید نیز تا پایان سال ۱۴۰۰ تکمیل می‌شود.
وزیر نفت با بیان اینکه جهش سوم پتروشیمی تا پایان سال ۱۴۰۴ محقق خواهد شد، گفت: در این جهش ایجاد تنوع خوراک، محصولات، تولید پروپیلن و متنوع سازی زنجیره پایین دست بسیار مورد تأکید وزارت نفت است و مناسب‌ترین خوراک استفاده از گازطبیعی است.
وزیر نفت با بیان اینکه تولید اتان در سال ۹۲ ،۴.۲ میلیون تن بوده، گفت: این رقم در سال به ۷.۳ میلیون تن در سال ۹۷ رسیدو تا سال ۱۴۰۰ به ۱۶ میلیون تن می‌رسد.
وی با اشاره به اینکه آمایش سرزمین مورد توجه وزارت نفت است، افزود: با توجه به اینکه مجتمع‌های پتروشیمی به آب احتیاج دارند بنابراین تصمیم گرفته شده در کنار سواحل خزر و بعضی از مناطق کشور که توان تأمین آب دارند به شرط ایجاد زنجیره پایین دست در کنار آنها، صنعت پتروشیمی توسعه یابد.
زنگنه هدف جهش سوم صنعت پتروشیمی را تا پایان سال ۱۴۰۴ تحقق ظرفیت تولید بیش از ۱۳۰ میلیون تنی به ارزش ۳۷ میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: مصرف هیدروکربورهای مختلف واحدهای پتروشیمی حدودا معادل ۱.۵ میلیون بشکه خواهد بود.
وزیر نفت با اشاره به اینکه وزارت نفت هم اکنون ۵ میلیارد دلار خوراک به واحدهای پایین دست پتروشیمی می‌دهد، اظهار کرد: هیچ صنعتی در کشور مشابه این صنعت نداریم که تا این اندازه خوراک به واحدهای پایین دست خود بدهد. البته عامل محدودکننده در اختصاص خوراک بیشتر واحدهای پایین دست نیستد بلکه باید بازار وجود داشته باشد که این بازار نیز پارامترهای متغیری در کشور دارد.

همچنین بیژن زنگنه در حاشیه افتتاح سیزدهمین نمایشگاه ایران پلاست در جمع خبرنگاران، گفت:  قرار نیست بر روی قیمت حامل‌های انرژی مبلغی به عنوان کارمزد اضافه شود.
وی افزود: برای رونق صنعت پتروشیمی لازم است تا صنایع پایین دستی توسعه پیدا کند با این حال در صورت توسعه نیز باز هم نیازمند پیدا کردن بازارهای صادراتی هستیم.  
زنگنه در پاسخ به سوالی در مورد افزایش درخواست برای نفت ایران بعد از حمله به آرامکو، گفت: در مورد تحریم صحبت نمی‌کنم.
وی در مورد حمایت از استارتاپ‌ها افزود: از تجارب معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و بقیه شتاب دهنده و استارتاپ‌ها استفاده می‌کنیم و تک روی نخواهیم داشت. البته نباید اتفاقی بیفتد که به کمک‌ها معتاد شوند. این نمونه را از دنیا گرفتیم کمک می‌شود اما روش و رویه خاص خودش را خواهد داشت. 
وزیر نفت در مورد خبری مبنی بر آلودگی گوگرد بنزین در تهران نیز گفت: گزارشی از سازمان محیط زیست ندیدم و عده‌ای دیگر این موضوع را اعلام می‌کنند. در همین مورد امروز هم با رئیس سازمان محیط زیست صحبت می‌کنم تا مشخص شود این گزارش بر چه اساسی بوده است. 
زنگنه در واکنش به خبری مبنی بر حضور وی در هیات مدیره هپکو بعد از خصوصی سازی نیز گفت: دروغ‌هایی در مورد هپکو عنوان شده و مشخص نیست چه نیتی دارند. اگر دروغ گفتن مالیات داشت دولت بیشتر از درآمد نفت از آن کسب درآمد می‌کرد.
وی تاکید کرد: هر وقت وزارت نفت در افکار عمومی مقبول می‌شود عده‌ای شایعات پخش می‌کنند که وزارت نفت را اذیت کنند.
زنگنه در مورد تیم صنعت نفت نیز گفت: وزارت نفت وظیفه تیم داری ندارد. 
وی به حمایت از توسعه پتروپالایشگاه‌ها اشاره کرد و افزود: اگر کسی بخواهد سرمایه‌گذاری کند و منابع در اختیار داشته باشد از آن حمایت می‌کنیم. به تازگی نیز قانونی در مجلس تصویب شده که آیین نامه اجرایی ‌آن تدوین و به دولت فرستاده شده و تسهیلاتی در نظر گرفته شده است و در همان قالب حمایت می‌کنیم.

عناوین برگزیده