تاریخ: ۰۲ شهريور ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۶:۱۲
بازدید: ۱۴۸
کد خبر: ۱۳۰۴۴۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
فعال بازار سرمایه:

دلایل ریزش ادامه دار بازار

می متالز - فعال بازار سرمایه گفت: قبل از ریزش‌ها باید ناظر، سازمان و مابقی ارکان به این موضوع فکر می‌کردند در حالی که فقط به فکر عرضه بیشتر، دستکاری، اعمال سلیقه در بازگشایی‌ها و دخالت‌های موثر در قیمت گذاری بودند و این رویه را ایجاد کردند.
دلایل ریزش ادامه دار بازار

دلایل ریزش ادامه دار بازار/ از دخالت در قیمتگذاری تا اعمال سلیقه در بازگشایی ها

به گزارش می متالز، محمدکاظم مهدوی در پاسخ به تاثیر حقوقی‌ها در منفی شدن بازار و ترغیب سهامداران حقیقی به خروج از بازار با گذاشتن اوردر‌های ابتدای صبح بازار، اظهار کرد: چنین برداشتی از این موضوع ندارم و این تئوری توهم توطئه است.

مدیرعامل کارگزاری آپادانا افزود: اینکه حقوقی‌ها عرضه سهام خود را به گونه‌ای تنظیم می‌کنند تا موجب اثرگذاری بر بازار شوند نمی‌توان قضاوتی در این باره کرد.

وی گفت: به طور طبیعی هر شخص حقیقی و حقوقی به طور طبیعی اختیار اموال و سهام خود را دارد یعنی اگر احتمال ریزش می‌دهد سهام خود را واگذار کند و یا بخرند، اما اگر دلایلی وجود دارد که افرادی از این طریق به دنبال تضعیف بورس هستند نهاد‌های نظارتی می‌توانند آن را بررسی کنند.

مهدوی در واکنش به صحبت‌های رییس دفتر رییس جمهور مبنی بر اینکه حقوقی‌ها اجازه فروش سهام ندارند، بیان کرد: در این باره دستورالعملی ابلاغ نشده و در حد صحبت بوده همین امروز نیز سهام عدالت فروش رفته هر چند تماس گرفته شد که فروش را حذف کنیم.

مدیرعامل کارگزاری آپادانا تصریح کرد: نمی‌توان اظهارات رییس دفتر رییس جمهور اظهار نظری کرد وی اطلاعات زیادی از بازار ندارد و حتی صحبت هایشان در راستای تضعیف بازار بوده در واقع دوستی خاله خرسه بوده فکر نمی‌کنم آگاهی ایشان یا حتی رئیس‌جمهور از بازار در حدی باشد که قضاوت یا راهنمایی کنند یا هدف‌گیری درستی تشخیص دهند.

وی ادامه داد: برداشت بازار در شرایط فعلی این است که تا زمانی که یک فضای مهیج وجود داشته دولت سهم‌های خود از جمله پالایشی‌ها و بانک‌ها و تامین اجتماعی را فروخته و اکنون کاری به بازار ندارند.

مهدوی تاکید کرد: دولت اکنون قبل از اینکه بخواهد دلسوز بازار باشد به دنبال هدف‌گذاری برای نقد کردن دارایی‌های خود و پوشش کسری بودجه خود است به نظرم صحبت‌های آقای واعظی اعتبار چندانی ندارد و اگر مجموعه‌ای هدفمند کف بازار می‌نشینند و بازار را خراب می‌کنند نظارتی‌ها باید با آن‌ها برخورد کنند.

فعال بازار سرمایه با بیان اینکه درباره بازار کج سلیقگی صورت گرفته و این موضوع ادامه داراست، اظهار کرد: حتی افرادی که تا به امروز قصد فروش نداشتند اعلام کردند که سهم‌های آن‌ها فروخته شود، زمانی که بازار جمع نمی‌شود، روند نزولی ادامه می‌یابد و حمایت‌ها موثر نیست، موجب می‌شود مردم به خاطر ترس، فروش داشته باشند و این سیکل امروز ادامه پیدا کرده است.

مدیرعامل کارگزاری آپادانا با تاکید بر اینکه صحبت‌هایی که مطرح می‌شود مردم را بیشتر می‌ترساند، افزود: فروش سهام عدالت در روز‌های اول برای بازار معضل ایجاد کرد، اما رفتار مردم غیر عادی نبود، نحوه تصمیم سازی و برخورد با این معضل که برای بازار به وجود آمده بدبینی ایجاد می کند که به چه دلیل بازار اینگونه در حال ریزش است و شاید افرادی هدفمند در حال انجام اینکار هستند که به نظرم درست نیست.

وی گفت: خوش بینی باعث و بدبینی موجب فروش سهام می‌شود هرچند می‌توانست روند بازار متوقف یا بهتر شود، قبل از ریزش‌ها باید ناظر، سازمان و مابقی ارکان به این موضوع فکر می‌کردند در حالی که فقط به فکر عرضه بیشتر، دستکاری، اعمال سلیقه در بازگشایی‌ها و دخالت‌های موثر در قیمت گذاری بودند و این رویه را ایجاد کردند تا مردم نسبت به سهام پالایشی و شستا بسیار خوش بین شوند، به شدت خرید کنند تا پول از بازار خارج شود و بعد همان سهم‌ها فشار اولیه را به بازار آوردند و در حال ادامه دادن هستند.

مهدوی با بیان اینکه دولت متاسفانه قوی نیست بیان کرد: شاید نفوذ دولت اول در ارکان اقتصادی جامعه بیشتر بود که البته آن هم با سیاست‌های ضد تورمی غلط بود که با تکیه بر فشار قیمت دلار و افزایش سود نرخ بانکی موفق به کنترل تورم شدند، اما فنر آن فشرده شد و جامعه را به این وضعیت کشاند.

وی تصریح کرد: دولت در دوره دوم، در سیاستگذاری‌های ارزی و سایر سیاستگذاری‌ها اندیشه و کارایی و تفکر قوی که بتواند با تحریم مقابله کند نداشته است و کلیه سیاست‌ها مقطعی است و بهره برداری از بازار سرمایه نیز به همین شکل بوده است.

فعال بازار سرمایه تاکید کرد: در همه جای دنیا هنگامی که بورس در حال ریزش است برای حمایت، نقدینگی تزریق می‌شود، اما دولت ما از کدام منابع می‌تواند اینکار را انجام دهد و تمام سیاست آن استقراض نکردن از بانک مرکزی است، دولت فقط به فکر فروش ‏ای تی اف و به دنبال جمع کردن نقدینگی در جامعه است و به این هدف هم رسیده و کسری بودجه را تامین کرده است.

مهدوی ادامه داد: برای کشوری که در آستانه مذاکرات یا تحریم سخت است و یا کشوری که کرونا موجب افزایش بیکاری در جامعه شده آیا فقط اعمال یک سیاست یک سویه از سوی دولت که فقط به فکر فروش اموال خود در بازار سرمایه است، سیاستگذاری درستی است، آیا به سیاست‌های دیگر فکر شده، متاسفانه بخشی از این مسائل سیاسی است و اگر دولت توان سیاسی ندارد در اقتصاد هم ممکن است مشکلات را نتواند به سادگی برطرف کند.

وی درباره وضعیت بازار خاطرنشان کرد: در حال حاضر برآیند نیرو‌های فروشنده بر متقاضیان غلبه دارد و سطح ناامیدی در سطح سرمایه گذاران به شدت در حال تقویت است که علت آن عدم مدیریت یا گسترش سطح بدبینی به مردم به واسطه عدم تقاضای موثر در بازار است.

عناوین برگزیده