تاریخ: ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۰:۰۹
بازدید: ۳۰۴
کد خبر: ۲۰۰۹۰۹
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

سهم ناچیز خراسان شمالی از تولید ثروت ملی از بخش معدن

‌می‌متالز - مسوول بسیج مهندسین صنعت و معدن سپاه جوادلائمه (ع) گفت: خراسان شمالی در زمینه تولید ثروت از مواد معدنی سهمی ناچیز داشته است.

به گزارش می‌متالز، در حال حاضر تعداد ۲۴۴ معدن در خراسان شمالی وجود دارد که از این تعداد تنها ۱۱۰ معدن فعال است. متاسفانه تاکنون خراسان شمالی در زمینه تولید ثروت از مواد معدنی سهمی ناچیز داشته است و سهم ظرفیت‌های موجود معدنی استان کشف و استخراج می‌شود که در صورت تکمیل روند اکتشاف، بهره‌برداری، فرآوری و حمایت‌های همه‌جانبه این رقم می‌تواند چندین برابر میزان کنونی قابل افزایش باشد.

برای فعال شدن این بخش، نیازمند فرآیند‌ها و فعالیت‌های فراتر از سوی نهاد‌های مرتبط هستیم.
مسوول بسیج مهندسین صنعت و معدن سپاه حضرت جوادلائمه (ع) خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد: نبود صنایع و واحد‌های فرآوری سبب شده تا ارزش افزوده فعالیت‌های معدن از استان خارج شود و دستگاه‌های زیربط باید تلاش کند تا این واحد‌ها راه اندازی شود چراکه ایجاد واحد‌های فرآوری بخش معدن، یکی از راه‌های رونق بازار معادن است.

پتانسیل معدنی شهرستان مانه و سملقان یکی از این ظرفیت‌ها است که به درستی از آن استفاده نشده است.
محمدرضا قائینی با اشاره به این گه پتانسیل معدنی شهرستان مانه و سملقان یکی از این ظرفیت‌ها است که به درستی از آن استفاده نشده است. افزود: شهرستان مانه و سملقان ۱۲.۹ درصد از معادن استان را دارد و نیز دارای ۳۲ محدوده ثبت شده معدنی است که به تعداد ۹ محدوده آهکی، ۱ محدوده بنتونیت، ۱ محدوده تراورتن، ۳ محدوده خاک صنعتی، سه محدوده سنگ لاشه، ۱ محدوده شیل و مارن، ۸ محدوده معدنی کلسیت، ۲ محدوده معدنی گچ، یک محدوه معدنی مخلوط کوهی، ۲ محدوده معدنی مرمریت و ۱ محدوده معدنی هماتیت وجود دارد.



۹ معدن ازمعادن این شهرستان فعال است

مسوول بسیج مهندسین صنعت و معدن سپاه حضرت جوادلائمه (ع) خراسان شمالی گفت: این شهرستان دارای ۳۲ معدن است که از این حیث در رتبه سوم استانی قرار می‌گیرد و کل ذخیره این معادن نیز حدود ۵۳۲ میلیون تن و ۹ معدن ازمعادن این شهرستان فعال است که از این حیث سهم این شهرستان ۸.۲ درصد است.

 

پتانسیل ماده معدنی کلسیت یکی از ویژگی‌های پهنه معدنی شهرستان مانه و سملقان

محمدرضا قائینی با اشاره به اینکه پتانسیل ماده معدنی کلسیت یکی از ویژگی‌های پهنه معدنی شهرستان مانه و سملقان است که وجود ۸ معدن کلسیت با ذخیره قطعی بیش از ۱، ۵۲۹، ۴۰۰ تن و درجه خلوص ۹۸ تا ۹۹ درصد، جزء پتانسیل‌های با عیار و ذخیره بالای کشور است گفت: کلسیت نام کانی کربنات کلسیم است که می‌توان با تبدیل ماده معدنی کلسیت به پودر میکرونیزه، پودر کربنات کلسیم با درجه خلوص بالا را بدست آورد. دانه بندی پودر میکرونیزه بطور معمول زیر ۲۰ میکرون می‌باشد و از آسیاب کردن سنگ‌های صنعتی پودری بدست می‌آید که با نام پودر میکرونیزه شناخته شده است و در صنایع کاغذ سازی، رنگ سازی، لاستیک، آرایشی و بهداشتی و دارویی، مواد غذایی، کشاورزی، ساختمانی و … استفاده می‌شود.

پودرکربنات کلسیم در صنعت کاغذ سازی به خاطر روشنایی بالا و پراکندگی نور آن در تمام دنیا با ارزش است و از آن به عنوان یک پرکننده ارزان استفاده می‌شود تا سطح کاغذ را روشن نماید.

با وجود معادن غنی، پتانسیل بالای سرمایه گذاری در این زمینه در شهرستان مانه و سملقان فراهم است
وی با بیان اینکه به دلیل عدم وجود کارگاه فرآوری کلسیت تعداد ۷ معدن کلسیت در شهرستان غیر فعال است، افزود: میتوان با احداث کارگاه تولید پودر میکرونیزه کلسیت کمک شایانی به فعال سازی معادن کلسیت و خاک صنعتی و باریت شهرستان نمود. با وجود معادن غنی، پتانسیل بالای سرمایه گذاری در این زمینه در شهرستان مانه و سملقان فراهم است.

تولید داخلی سالیانه پودر میکرونیزه در کشور به میزان ۱۱۹۲۴۰ تن است

مسوول بسیج مهندسین صنعت و معدن سپاه حضرت جوادلائمه (ع) گفت:تولید داخلی سالیانه پودر میکرونیزه در کشور به میزان ۱۱۹۲۴۰ تن است که برای یک طرح با ظرفیت اسمی سالیانه ۱۲۰۰۰ تن پودر میکرونیزه و اشتغال زایی مستقیم ۴۸ نفر در معادن و ۵۰ نفر در کارگاه فرآوری و غیر مستقیم ۵۰۰ نفر، حدود ۲۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری کل با نرخ بازگشت سرمایه ۲۹ درصد برآورد می‌شود. پتانسیل ماده معدنی خاک صنعتی یکی دیگر از مواد معدنی دارای پتانسیل سرمایه گذاری شهرستان معادن خاک صنعتی است که شهرستان مانه و سملقان دارای ۳ معدن خاک صنعتی

با ذخیره قطعی بیش از ۲،۷۰۰،۰۰۰ تن است.

خاک صنعتی نوعی خاک طبیعی است


محمد رضا قائینی با بیان اینکه خاک صنعتی نوعی خاک طبیعی است اظهار کرد: از چندین نوع کانی متبلور و ریز دانه ساخته شده است. این خاک در اکثر معادن خاک صنعتی کشور بصورت خام به بازار عرضه می‌شود، ولی در برخی دیگر از معادن با خطوط خردایش مواد به دست کارخانه‌های تولید کاشی و سرامیک می‌رسد و می‌تواند در مقابل حریق مقاومت بسیار بالایی داشته باشد، در صنایع تولید آجر نسوز، پوکه معدنی، سیمان، ظروف چینی و کاشی و سرامیک، چسب بر پایه سیمان بکار می‌رود.

مسوول بسیج مهندسین صنعت و معدن سپاه حضرت جوادلائمه (ع) افزود: میزان مصرف خاک صنعتی در کشور سالیانه حدود ۹ میلیون تن برآورد می‌شود که بیشترین مصرف آن در صنعت ساختمان سازی و کاشی و سرامیک و پوکه معدنی است و جهت راه اندازی کارگاه فرآوری خاک صنعتی با ظرفیت اسمی ۱۵۰۰۰ تن با اشتغال زایی مستقیم ۱۲ نفر در معادن و ۳۰ نفر در کارگاه فرآوری و غیر مستقیم ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر نیاز به حدود ۲۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری کل می‌باشد.

قائینی افزود: شهرستان مانه و سملقان با پتاسیل بالای ذخایر معدنی کلسیت و خاک صنعتی، همچنین به دلیل موقعیت جغرافیایی و مجاورت با جاده آسیایی، وجود نیروی انسانی متخصص و دارا بودن شهرک و ناحیه صنعتی با ظرفیت احداث کارگاه فرآوری پتانسیل خوبی جهت سرمایه گذاری زمینه صنایع تولید پودر میکرونیزه و محصولات خاک صنعتی را دارد، که این امر با تامین اعتبارات و جذب سرمایه گذار در شهرستان محقق می‌شود.


مسوول بسیج مهندسین صنعت و معدن سپاه حضرت جوادلائمه (ع) گفت: نیاز است تا جهت رفع موانع موجود و خروج از رکود واحد‌های معدنی کلسیت و خاک صنعتی در جهت جذب سرمایه گذار صورت گیرد.

منبع: خبرگزاری بسیج

عناوین برگزیده