تاریخ: ۱۹ فروردين ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۵:۱۳
بازدید: ۲۲۸
کد خبر: ۲۰۴۵۱۲
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
احمدی:

پول گرفتن اماکن از اتاق اصناف غلط است

‌می‌متالز - ۲۲ معدن فعال در شهرستان اعم از شن و ماسه، سنگ لاشه، ماسه آبرفتی، سیمان وجود دارد و تراشیدن کوه و برداشت‌ها تماما با مجوز انجام می‌شود و بازرسان بر این امر نظارت دارند.

به گزارش می‌متالز، روزیکشنبه ۱۰ شهریور ماه ۱۳۹۸ موسی احمدی طی مراسمی رسمی روی صندلی عزیزالله افضلی رئیس وقت اداره صمت شهرستان ری نشست و سه هزار واحد صنعتی، ۲۹ هزار و ۵۰۰ واحد صنفی، ۴۴ اتحادیه صنفی و ۲ منطقه ویژه اقتصادی را تحویل گرفت. موسی احمدی
متولد ۷ اردیبهشت ۱۳۵۱ دارای دو فرزند پسر که یکی سال چهارم ابتدایی و پسر دیگر دانشجو است. او ساکن تهران و دارای دکترای پژوهشی کسب و کار از و دکترای جامعه شناسی از دانشگاه تهران و دکترای مدیریت بازرگانی است. کارمند رسمی وزارت صمت بوده و تا کنون در دماوند، ورامین، قرچک و پیشوا، شمیرانات، بخش ارزیابی عملکرد استان و کمیسیون اقتصادی استان خدمت کرده است. گفتگوی کوتاه با موسی احمدی به برخی پرسش‌ها و حاشیه‌ها پاسخ داده است.

جناب آقای احمدی؛ در صورت احداث ساختمان جدید اطاق اصناف شهرستان ری انتقال اتحادیه‌ها به چه صورت انجام می‌شود و مابه التفاوت مبالغ دارایی‌های آن‌ها در زمان فروش ساختمان‌های فعلی و خرید ساختمان جدید صرف چه کاری می‌شود؟ نظارت دارید؟


به غیراز نظارت هیات امنا، تیم حراست شامل ناظران اتاق اصناف و حراست اداره مناقصه‌ها با حضور خبرنگاران و نمایندگان فرمانداری و هرفردی که مایل به اطلاع از روند کار باشد بر این کار نظارت می‌کنند. علاوه بر این که خود مناقصه طبق روال ثابت و مشخصی انجام می‌شود. به ویژه که در فضای مجازی امکان خلاف وجود ندارد. کمیته تخصصی مربوط به امر فروش ساختمان اتحادیه‌های مختلف تصمیم گیری می‌کند که آیا اصلا نیاز به فروش ساختمان‌های قدیمی هست یا اعضا امکان فراهم کردن بودجه خرید ساختمان جدید را دارند.

یکی از اتفاقات شائبه دارو عجیب در دوران قبل از ریاست شما این بود که با اداره اماکن تفاهم نامه‌هایی بسته می‌شد که برای پلمپ مراکز و دفاتر متخلف به اداره اماکن پول پرداخت شود. در حال حاضر پرداخت این مبالغ همچنان یک روال عادی در اتاق اصناف است و تازه افزایش مبلغ هم داشته است. در حالی که کار اماکن همین است و نیازی به پرداخت نیست. بر اساس کدام قانون این کار انجام شده است و اداره صنعت و معدن در این خصوص چه‌کاری انجام داده است؟

این برنامه‌ای است که در کل کشور انجام می‌شود و اگرچه بازرسانی در این امر ورود کرده اند، اما چون حوزه نظارتی مربوط به ناجا بود عملا نتوانستندکاری برای ممانعت انجام دهند. با این حال این ساختار غلطی است که از گذشته بوده و باید حل شود. اما از جانب من هیچگاه دستورالعملی خلاف قانون صادر نشده است.

یکی از تخلفات قانونی اتاق اصناف، ورود شخصی اتاق برای پلمپ و فک پلمپ‌ها است به شکلی که بدون دادن رسید پول هم دریافت می‌کنند. مراجعات زیادی به اتاق در مورد فک پلمپ وجود دارد، اما اتاق مدعی است که اماکن همکاری نمی‌کند و نیرو نمی‌دهد. شما مطلع هستید؟

هیچ گزارش یا شکایتی در این مورد به من نشده است. در جلسه کمیسیون نظارت برای ساماندهی نیاز به کمک اماکن است و اصولا یکی از وظایف اماکن کمک به اتاق اصناف است و آن طور که می‌دانیم هماهنگی بین اماکن و اتاق اصناف باید برقرار باشد. شاید از سوی دادستانی مجوزی به اتاق اعطا شده باشد، اما این امر باید بررسی شود؛ و من اطلاعی ندارم.

اعتبارنامه برخی از اتحادیه‌های صنفی شهرستان ری به اتمام رسیده، اما با توجه به رأی ضمنی دیوان عدالت و بخشنامه وزارتخانه صمت، انتخابات سه اتحادیه مشکل داشته است. اتحادیه پلاستیک، وانت‌بار و عکاسی که دو دوره‌ای هستند و اداره صمت موظف به ابطلل و اعلام برگزاری مجدد انتخابات است. چرا انجام نشد؟

این انتخابات براساس دستورالعمل‌های دقیق و با نظارت اتاق اصناف انجام شد. در عین حال رای دیوان عدالت نه تنها شهرستان ری بلکه کل کشور را با ابهاماتی مواجه کرد و ما مجبور شدیم برای رفع ابهامات از استان استعلام کنیم. جزئیات این موارد موجود است. هنوز جواب استعلام به ما نرسیده است. همچنین اتاق اصناف بخشنامه غیررسمی جدیدی ارائه کرده که بخشی از ابهامات ما را پاسخ داده است. دعوتنامه‌هایی به تاریخ اولین روز اداری سال ۱۴۰۰ برای تشکیل کمیته تحقیق صادر شده که این مسأله را بررسی و حل کنند که چه تعداد اعضای جدید اضافه شده اند و چه تعداد مشمول رای وحدت رویه می‌شوند. حتی به نظر می‌رسد انتخابات مجدد برای یکی از اتحادیه‌ها ضروری باشد، چون اکثر افراد شرکت کننده مشمول رای دیوان عدالت هستند. به این شکل دو اتحادیه دیگر تنها با تغییر برخی اعضا به فعالیت ادامه می‌دهند.

آیا در خصوص تاخیر در فراخوان اتحادیه‌ها ورود کرده اید؟ به طور مثال در برخی اتحادیه‌ها دیده شده که حدود یک ماه با تاخیر انجام شده است.

این موضوع صحت ندارد و در جا‌هایی نهایتا با ۸ روز تاخیر انجام شده که گفته شد به علت مشکلات اداری بوده است. علاوه بر این ثبت نام‌ها بسیار پایین بوده است و حتی اگر فراخوان هم بزنیم و مراجعه نداشته باشیم مجبور هستیم مجددا فراخوان بدهیم. اتحاده فراخوان را اعلام می‌کند و اوایل سال آینده ثبت نام انجام می‌شود تا به موقع به انتخابات برسیم.

آیا شما پالایشی در مورد اتحادیه‌ها و ادغام‌ها انجام شده است؟ به طور مثال چرا رئیس اتحادیه عکاسان یک عینک فروش است؟ نایب رئیس اتحادیه کباب چرا یک خام فروش است؟

دستورالعمل‌هایی برای چابک سازی و بهبود عملکرد اتحادیه‌های کل کشور در حال انجام است و در این جا هم جای کار دارد و باید کار کارشناسی روی آن انجام شود که وظیفه اتاق است. برخی اتحادیه‌ها باید ساماندهی، چابکسازی و تخصصی شوند، اما به علتی که به ایام انتخابات نزدیک می‌شویم برای جلوگیری از ایجاد حساسیت‌ها و چالش‌های منطقه‌ای سعی کرده‌ایم کارگروه‌های تخصصی، فعلاً مطالعات در زمینه تخصصی سازی اتحادیه‌ها را با آرامش بیشتری انجام دهند.

 در مورد تخلفات مجموعه تالار پذیرایی شمس العماره که به ۲۲ مورد شکایت عروس و داماد و مبلغی معادل یک و نیم میلیارد رسیده است می‌پردازم. این مجموعه با استفاده ابزار رسانه تلاش کرد تخلفاتش را پنهان کند و در یک ترفند دیگر مجوز خود را از تالار به مجموعه گردشگری تغییر داد. جالب اینکه رئیس اتحادیه کباب شهرستان ری با اشراف به این تخلفات درمراسم مجدد افتتاحیه تالار شرکت کرد. چرا اداره صمت شهرستان ری در این مورد اظهار نظر نکرد؟

در ایام کرونا بسیاری از تلار‌های مراسم تعطیل بود و مراسمی که حتی قرارداد هم بسته بودند انجام نشد؛ و تمام تالار‌ها هزینه‌ها را بازگرداندند و دستور دادیم پرداخت‌هایی که بلاتکلیف مانده بود هم تعیین تکلیف شوند. در خصوص این تالار، اگرچه که مجوز از اداره گردشگری داشتند، اما این ماموریت را به رئیس اتاق اصناف دادیم که مدیریت آن را بخواهند و ابلاغ شد که پول‌های مردم را بازگردانند. آن‌ها هم اعلام کردند که حدود ۹۸درصد بدهی‌ها پرداخت شده است و باقی هم در حال انجام است؛ و اگر مشکلی در این امر ایجاد شود شخصا ورود خواهم کرد.

احداث شهرک پوشاک که مصوبه شورای برنامه ریزی استان تهران بود به کجا رسیده است؟

این پروژه به علت چالش‌های استانی متوقف شده است.

 در زمینه جدب سرمایه گذار چه فعالیتی انجام دادید؟ چون یکی از وظایف شماست!

مجوز‌های صادرشده سال ۱۳۹۹ حاکی از سرمایه گذاری هزار و ۱۰۰میلیارد تومان و اشتغال هزار و ۸۰۰ نفر در بخش خصوصی شده است. ۱۱۶ درصد از سامانه رصد تحقق یافته و حدود ۵هزار و ۳۰۰ اشتغال عمومی در سطح شهرستان انجام شده ا ست.

معادن شهرستان در چه وضعیتی هستند و در بحث کوهخواری بی بی شهربانوکه مطرح بود چه اقدامی انجام شد؟

۲۲ معدن فعال در شهرستان اعم از شن و ماسه، سنگ لاشه، ماسه آبرفتی، سیمان وجود دارد و تراشیدن کوه و برداشت‌ها تماما با مجوز انجام می‌شود و بازرسان بر این امر نظارت دارند.

بزرگترین مساله‌ای که شما در دوره انتصاب موفق به حل آن شدید چه بوده است؟

من تقریبا یک سال و هفت ماه در این سمت هستم و مهمترین کاری که به سرانجام رسیده است سامانه جامع انبار‌ها بوده است. زیرا با وجود ۲هزار و ۳۰۰ انبار این منطقه قلب انبار‌های کشور است. انبار‌های مجاز کاملا قابل رصد هستند و هر اطلاعات و آمار ورود و خروج کالا‌ها به‌روز و محرمانه به مدیریت کلان کشوری گزارش داده می‌شود. مگر انبار‌های زیرزمینی و خاموش که غیرمجاز هستند. حتی روی انبار‌های شرکت‌های بزرگ مثل سامسونگ و فروشگاه‌های زنجیره‌ای که مجوز از تهران دارند، تحت چهارچوبی که با اتاق اصناف طرح شده هم نظارت داریم. نظارت و تنظیم روی بازار توزیع کالا در شرایط کرونا مهمترین مشکل بوده است. به طور مثال وقتی مرغ نیست ما نمی‌توانیم خارج از دستورالعمل کشور اقدام کنیم اگرچه تلاش می‌کنیم سهم و جذب بیشتری حدود ۵۰ درصدبیشتر برای شهرستان و حتی برای روستا‌های اطراف داشته باشیم که اصلا قابل مقایسه با شهرستان‌های دیگر استان نیست.

رسیدگی به تخلفات سردخانه‌ها در خصوص احتکار گوشت دولتی به چه صورت بوده است؟

در این خصوص اظهار نظر خاصی ندارم، اما نظارت بر انبار‌ها و سردخانه‌ها کشتارگاه‌ها وجود دارد. در هر مورد تخلف که گزارش شده ورود قضایی کردیم.

شنیده شده است که شما قرار است از کشور بروید؟

این شایعه است. من در جریان مفاسد اقتصادی ورامین با مفسدانی که حق‌الناس را پایمال کردند مثل پرونده شیر یا کارخانه قند که شبانه ۱۸ تریلی را متوقف کردم که از ایران خارج نشوند وارد شدم. یا در بحث تولید و توزیع سیمان تا جایی که شد مقاومت کردم. به این شکل برخی جریان‌های فساد و مافیایی تلاش در نابودی من دارند. ۱۰ سال تمام خانه نشینی را به جان خریدم تا وارد رابطه‌های کثیف نشوم.

گفته می‌شود که آقای احمدی از آقای ستاره (رئیس اتاق اصناف شهرستان ری) حمایت می‌کند؟ درست است؟

این کذب است و من هیچ رابطه غیرکاری با هیچ فردی برقرار نمی‌کنم. تمام تعاملات ما کاری و در چهارچوب وظایف است. روحیات من برای شرکت در باندبازی مناسب نیست. از فردی که عملکرد خوبی دارد دفاع می‌کنم فرقی برای من ندارد.

منبع: پایگاه خبری جامعه

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده