تاریخ: ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ ، ساعت ۰۰:۲۴
بازدید: ۵۲۳
کد خبر: ۲۱۱۱۵۳
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

دردسر چین با افزایش قیمت فلزات

‌می‌متالز - چین و ایالات متحده در حال رقابت در بازار کالا‌های کمیاب هستند تا اقتصاد خود را پس از کرونا بازسازی کنند. این رقابت قیمت‌ها را مدام افزایش می‌دهد و در حال حاضر برای برنامه‌های بهبود اقتصادی پکن تبدیل به تهدید شده است.

به گزارش می‌متالز، هزینه همه کالا‌های مورد نیاز برای رونق زیرساخت‌ها پس از کرونا، از فولاد و زغال سنگ گرفته تا شیشه و سیمان، در حال افزایش است. قیمت میلگرد، اخیراً در شانگ‌های به ۶۲۰۰ یوان (۹۶۵ دلار) در هر تن رسیده که با ۴۰ درصد افزایش یک رکورد جدید است. سنگ آهن که برای ساخت فولاد استفاده می‌شود، در بورس اوراق بهادار دالیان به بیش از ۱۲۴۰ یوان در هر تن (۱۹۴ دلار) رسیده است که از ابتدای سال ۲۵ درصد افزایش یافته است.

قیمت زغال سنگ حرارتی، شیشه و آلومینیوم در چین به بالاترین حد خود رسیده است. قیمت گچ نیز در حال افزایش است. وضعیت فولاد چنان حاد شده است که رهبران چین نسبت به آسیب رسیدن به اقتصاد هشدار می‌دهند.

چین تنها اقتصاد بزرگی بود که سال گذشته با وقوع همه گیری کرونا از رکود اقتصادی گریخت. این کشور یک طرح ۵۰۰ میلیارد دلاری زیربنایی را برای حمایت از بهبود اقتصادی خود آغاز کرد. ساخت و ساز نیز بخشی از بهبود اقتصادی در ایالات متحده است و ممکن است به زودی تسریع شود. رئیس جمهور جو بایدن در ماه مارس یک طرح زیربنایی تقریباً ۲ تریلیونی دلاری با هدف کمک به بهبود کشور از بیماری همه گیر کرونا و تغییر شکل اقتصاد ایالات متحده برای مقابله با ظهور چین پیشنهاد کرد. واشنگتن چالش‌هایی برای نگرانی، از جمله پیری جمعیت، زیرساخت‌های آسیب پذیر که بخشی از سیستم‌های حیاتی کشور است و سیاست‌هایی که ممکن است باعث توقف برنامه بایدن در کنگره شود، دارد. اما چین نیز دلایلی برای نگرانی در مورد افزایش سرسام آور هزینه‌ها دارد. شاخص قیمت تولید کننده چین، که تغییر در هزینه‌هایی را که تولیدکنندگان برای مواد می‌پردازند اندازه گیری می‌کند، در آوریل ۶.۸ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافته است.

افزایش قیمت فولاد و سنگ آهن به ترکیبی از عوامل برمی گردد. به گفته تحلیلگران، همراه با ساخت و ساز، تولید وسایل نقلیه الکتریکی نیز در حال افزایش است. اتومبیل سازان به فولاد با مقاومت بالا احتیاج دارند که بتواند وزن را کاهش داده و عملکرد را بهبود بخشند، ضمن اینکه تولید اتومبیل‌های برقی و هیبریدی نیز سرسام آور است.

از طرفی، تلاش‌های چین برای کاهش انتشار کربن باعث تشدید عرضه فولاد نیز شده است. چین سال گذشته بیش از نیمی از فولاد جهان را تولید کرد و پکن این صنعت را تحت فشار قرار داده است تا تولید خود را کاهش دهد تا هدف خود را برای خنثی سازی کربن تا سال ۲۰۶۰ را عملی نماید. نبرد تجاری بین چین و استرالیا نیز ممکن است دلیل افزایش قیمت‌ها باشد. پکن در سال گذشته ورود چندین محصول صادراتی استرالیا از جمله زغال سنگ را محدود کرد. اما در حالی که از یکی از مهمترین صادرات کانبرا، یعنی سنگ آهن از این محدودیت در امان مانده است، اما پکن به دنبال راه‌هایی برای کاهش اتکای خود به این کشور بوده است.

رهبران در پکن شروع به ابراز نگرانی در مورد افزایش هزینه‌ها و چگونگی تأمین هزینه‌های بهبود اقتصادی می‌کنند. چین برای رسیدن به هدف رئیس جمهور شی جین پینگ برای دو برابر کردن تولید ناخالص داخلی تا سال ۲۰۳۵ هر سال باید تا ۵ درصد رشد اقتصادی داشته باشد. دولت رشد ۶ درصد یا بالاتر را هدف امسال قرار داده است و همچنین می‌خواهد ۱۱ میلیون شغل جدید نیز اضافه کند. اما هر چیزی که بهبود شکننده اقتصادی آن را تهدید کند می‌تواند خطراتی را برای این بلندپروازی‌ها به وجود آورد.

منبع: ایفنا

عناوین برگزیده