تاریخ: ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۱:۳۳
بازدید: ۵۱۶
کد خبر: ۲۱۳۹۹۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

تفاهم مشترک گمرک و مناطق آزاد؛ از ترانزیت خارجی خودرو "پلاک منطقه" تا عدم نیاز به ثبت سفارش جهت ورود کالا به مناطق

‌می‌متالز - در تفاهم نامه مشترک گمرک و مناطق آزاد تکلیف ترانزیت خارجی خودرو‌های سواری مشخص شد و همچنین واردات کالا به مناطق آزاد بدون نیاز به ثبت سفارش انجام خواهد شد.

به گزارش می‌متالز، علی وکیلی مدیر کل دفتر واردات صورتجلسه مشترک گمرک ایران و دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به شماره ۱۴۳۰/۱۰/۱۴۰۰۲ مورخ ۱۴۰۰/۳/۱۰ را به گمرکات اجرایی ابلاغ کرد.


در این بخشنامه امده است، خواهشمند است دستور فرمایند با رعایت مفاد صورتجلسه مزبور و رعایت کامل سایر مقررات اقدام نمایند. ضمنا ابلاغ این صورتجلسه به گمرکاتی که در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی مستقر نمی‌باشند صرفا" جهت اطلاع می‌باشد. بدیهی است رعایت خودرو‌های مستثنی شده و عدم پذیرش درخواست انتقال آن‌ها فی مابین مناطق آزاد تجاری موضوع بند یک صورتجلسه الزامی است؛ و همچنین اخذ و ارائه ثبت سفارش جهت واردات کالا‌ها از مناطق مزبور و سایر مبادی ورودی به قلمرو گمرکی (موضوع بند ۲ صورتجلسه) ضرورت دارد.

صورتجلسه نشست مشترک دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و گمرک جمهوری اسلامی ایران

در نشست مشترک دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و گمرک جمهوری اسلامی ایران مورخ ۱۴۰۰/۲/۲۷ با حضور امضاکنندگان مهدی میراشرفی، رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران و حمید رضا مومنی، مشاور رئیس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی صورتجلسه تصمیمات به شرح ذیل برای اجرا اتخاذ گردیده است:

۱- بر اساس تفاهم نامه منعقده فی ما بین دبیرخانه شورای عالی با پلیس راهور ناجا، ترانزیت خارجی خودرو‌های سواری دارای پلاک و شماره گذاری شده در مناطق آزاد (به استثناء خودرو‌های ساخت یا برند آمریکایی و نیز خودرو‌های با برند لامپورگینی، فراری، پورشه، هامر، مازراتی، بوگاتی) پس از انجام ثبت آماری مورد تایید دبیرخانه شورای عالی ما بین مناطق آزاد تجاری - صنعتی بلامانع می‌باشد و گمرک ایران هماهنگی‌های لازم در این خصوص را به عمل می‌آورد.

۲- با عنایت به اینکه وفق نظریه شماره ۱۷۲۲۶۳ مورخ ۱۳۹۷/۱۲/۳۰ معاونت محترم حقوقی رئیس جمهور در خصوص لزوم ثبت سفارش و واردات کالا به مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی، با امعان نظر به تصویب نامه شماره ۴۳۵۳/ت ۵۵۳۰۰۰ هـ مورخ ۱۳۹۷/۱/۲۲ هیئت محترم وزیران اعلام شده است «واردات کالا از خارج از کشور به مناطق آزاد ویژه اقتصاد یو مبادلات بازرگانی بین مناطق یاد شده، موضعا از تکلیف ثبت سفارش موضوع بند (۱) تصویب نامه فوق الذکر خارج است» و مصوبه یاد شده ناظر بر واردات کالا از مناطق مزبور و سایر مبادی ورودی به داخل کشور است که الزام به اقدام در این خصوص طی نامه شماره ۹۱/۲۵۲۰۰ مورخ ۱۴۰۰/۲/۲۲ معاونت امور حقوقی و مجلس وزارت اقتصادی و دارایی نیز ابلاغ گردیده است مقرر گردید ترانزیت خارجی کالا با مقاصد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از مبدا سایر مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و یا مبادی ورودی کشور، بدون نیا زبه ثبت سفارش و صرفا بر اساس ثبت آماری کالا صورت پذیرد، بدیهی است سازمان‌های مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کلیه اطلاعات کالا‌های وارده را به صورت برخط در اختیار گمرک جمهوری اسلامی ایران قرار می‌دهند.

۳- توافقات صورت گرفته فی ما بین دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، گمرک جمهوری اسلامی ایران و بانک مرکزی در خصوص رفع تعهد ارزی کالا‌های وارده از خارج از کشور به مقاصد مناطق ویژه اقتصادی در چارچوب ابلاغیه مورخ ۱۳۹۸/۴/۹ و اصلاحیه (های) بعدی بانک مرکزی است که مراتب طی نامه شماره ۸۸۰۵۶ مورخ ۱۳۹۸/۷/۱۴ رئیس محترم دفتر معاون اول ریاست جمهوری جهت اجرا ابلاغ گردیده است به منظور رفع مشکلات تسویه ارزی کالا‌های وارده به مناطق آزاد و ویژه اقتصادی مقرر گردید گمرکات اجرایی مستقر در مناطق ویژه و گمرک ایران، همکاری لازم را در خصوص تعیین ارزش استنباطی کالا‌های وارده به عمل آورند.

۴- مقرر گردید جهت تعیین تکلیف ضایعات کالا‌های موجود در مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی، وفق مفاد بند ۵ صورتجلسه مورخ ۱۳۹۸/۴/۱۲ ابلاغی طی نامه شماره ۶۰/۱۳۱۵۱۳ مورخ ۱۳۹۸/۵/۹ دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت، معدن و تجارت اقدام شود و گمرک ایران همکاری‌های لازم را در این خصوص به عمل آورد.

۵- مستند به ماده ۶۶ قانون امور گمرکی مقرر گردید حقوق ورودی مواد اولیه خارجی پرداخت شده واحد‌های تولیدی مستقر در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی پس از صادرات با رعایت مقررات مربوطه استرداد گردد؛ ضمنا کیل مصرف کالا، بر اساس نظر سازمان مسوول منطقه مزبور و مطابق با جدول تایید کمیسیون تعیین ارزش افزوده خواهد بود.

۶- مقرر گردید گمرک جمهوری اسلامی ایران همکاری و مساعدت لازم را در خصوص افزایش تعداد ردیف تعرفه‌های کالای مجاز همراه مسافر (در کارگروه مورد نظر) به عمل آورد.

۷- مقرر گردیدد ورود اطلاعات قبوض انبار کالا‌های وارده به مناطق ویژه اقتصادی توسط سازمان مسوول منطقه مزبور در سامانه گمرک ایران و یا در سامانه خاص مناطق با ایجاد ارتباط سامانه‌ای صورت پذیرد.

۸- در خصوص نحوه اقدام وفق مفاد تبصره ۴ ماده ۲۴ قانون امور گمرکی در خصوص مهلت توقف کالا‌ها در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی مقر رگردید فعلا بر اساس مصوبات ابلاغی از سوی شورای عالی امنیت ملی اقدام و جلسات کارشناسی به منظرو جلوگیری از انباشت کالا در مناطق مزبور، برگزار گردد.

۹- آقای مهرداد جمال ارونقی به عنوان نماینده فنی گمرک جمهوری اسلامی ایران و آقای شهرام موسوی به عنوان نماینده دبیرخانه شورای عالی مناطق ازاد و ویژه اقتصادی در خصوص حسن اجرای صورتجلسه و همچنین رفع مسائل و مشکلات مربوطه، فی ما بین معرفی گردیدند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده