تاریخ: ۱۳ مرداد ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۱:۲۸
بازدید: ۳۲۶
کد خبر: ۲۲۱۵۴۶
سرویس خبر : آهن و فولاد

تثبیت ۵۰ هزار شغل با رفع مشکل کارخانه‌ها/ ۳۰ درصد فولاد باید با قطار حمل شود

‌می‌متالز - مسوول بسیج کارگری و کارخانجات گفت: با کمک تسهیل‌گری بسیج و رفع موانع مختلف تولید از کارخانه‌ها در سال گذشته ۵۰ هزار شغل در کارخانجات تثبیت شد.

به گزارش می‌متالز، علی‌حسین رعیتی‌فرد در مورد کارخانه‌هایی که مشکلاتی دارند و کمک بسیج به آن‌ها گفت: در طرح رفع موانع تولید در سال گذشته ۶۶۰ واحد تولیدی دارای مشکلات متفاوتی بودند که بسیج کارگری در همکاری با شرکای اجتماعی وارد عمل شده و با کار‌های تسهیل‌گری و پادرمیانی و نیز رفع موانع باعث برگشت به تولید این بنگاه‌های تولید شد و اجازه نداد چرخ کارخانه‌ها از تولید بایستد.

وی گفت: تولیدکنندگان کمک کردیم و مشکلات سر راه تولید را از قبیل بدهی مالیاتی، بدهی بانکی یا بدهی به شرکت‌های خدمات‌رسان مانند اداره آب، برق، گاز و یا تأمین اجتماعی را از طریق مذاکرات و تقسیط بدهی و گفتگو با شرکای اجتماعی حل کردیم.

مسؤول بسیج کارگری و کارخانجات گفت:‌با کمک بسیج و رفع موانع تولید در این ۶۶۰ کارخانه به تثبیت و ماندگاری شغلی ۵۰ هزار کارگر کمک کردیم البته دستگاه‌های دیگر هم کمک کردند به عنوان مثال بانک‌ها همراهی کردند تا بدهی معوق کارخانه‌ها به صورت اقساطی پرداخت شود یا مثلا دستگاه‌های خدمات‌رسان مانند اداره آب و برق و گاز مطالبات خود از کارخانه‌ها را به تدریج وصول کردند تا مشکلی برای تولید پیش نیاید.

رعیتی‌فرد گفت: در ۴ ماه امسال مشکلات و موانع تولید در ۱۰۰ واحد تولیدی دیگر را بررسی کردیم که مانع ایستادن چرخ تولید در این کارخانه‌ها شدیم که این هم به استمرار تولید کمک می‌کند و هم به تثبیت اشتغال در این واحد‌ها کمک می‌کند.

به گفته وی بسیج از ظرفیت خود در همکاری با شرکای اجتماعی در واقع با مذاکره و تسهیل‌گری به استمهال بدهی کارخانجات و یا تقسیط کردن بدهی کمک می‌کند و یا در مواردی کمک می‌کند تا کارخانه‌ها بتوانند مواد اولیه خود را به صورت قسطی و یا ارزان تهیه کنند.

وی همچنین در زمینه صنعت فولاد گفت:‌قرار بود در افق ۱۴۰۴ تولید فولاد بر اساس برنامه ۱۰ ساله به ۵۵ میلیون تن برسد که از این برنامه عقب هستیم و در حال حاضر تولید فولاد در کشور ۳۷ میلیون تن در سال است.

رعیتی‌فرد گفت:‌ برای دسترسی به رقم ۵۵ میلیون تن فولاد لازم است دست کم سالانه ۱۶۰ میلیون تن تولید سنگ‌آهن در کشور باشد که این عزم جدی هم در مرحله اکتشاف و هم بهره‌برداری از معادن سنگ‌آهن می‌طلبد.

وی یکی از چالش‌های صنعت فولاد را کمبود آب و مشکل حمل و نقل دانست و گفت: در صنعت فولاد ۲۵۶ میلیون مترمکعب برای تولید ۵۵ میلیون تن فولاد مصرف می‌شود باید بر اساس آمایش سرزمین کارخانه‌های فولاد در کشور مستقر شوند در حال حاضر از کل ۱۲۰ میلیارد مترمکعب آب استحصالی کشور ۵ درصد در صنعت، ۵ درصد در شرب و ۹۰ درصد بقیه در کشاورزی استفاده می‌شود.

مسؤول بسیج کارگری و کارخانجات همچنین گفت: یکی از چالش‌های صنعت فولاد حمل و نقل مواد اولیه و هم حمل و نقل محصولات فولادی در کشور است که فقط ۷ درصد از این حمل و نقل از طریق ریل و قطار و ۹۳ درصد از طریق جاده‌ای انجام می‌شود که برای رفع این مشکل و همچنین صرفه‌جویی در حامل‌های انرژی و کاهش تصادفات باید حداقل ۳۰ درصد حمل و نقل مواد اولیه و محصولات فولاد از طریق ریل انجام شود.

منبع: خبرگزاری فارس

عناوین برگزیده