تاریخ: ۲۸ فروردين ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۳:۱۸
بازدید: ۱۱۶
کد خبر: ۲۵۴۹۰۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

پیش‌بینی آینده روبل روسیه/ فرصت تاریخی ایران از دست رفت؟

‌می‌متالز - جنگ روسیه و اوکراین، ارزش روبل، ارز ملی کشور مهاجم را به شدت کاهش داد. با تداوم جنگ و تحریم‌های گسترده علیه روسیه، آینده روبل چه می‌شود؟ آیا ایران همچنان می‌تواند از فرصت تحریم‌های این کشور برای حضور در بازار‌های انرژی و کالا‌های اساسی استفاده کند؟

به گزارش می‌متالز، روبل، ارز ملی روسیه پس از حمله این کشور به اوکراین در روز پنج اسفند ۱۴۰۰ (۲۴ فوریه ۲۰۲۲) سقوط شدیدی را تجربه کرد. به گونه‌ای که در هفته‌های نخست آغاز جنگ و در روز‌های پایانی اسفند، حدود ۴۲ درصد از ارزش خود را از دست داد.

این شرایط در فروردین بهبود یافت. بر اساس گزارش شبکه اطلاع‌رسانی طلا، سکه و ارز، عملکرد دلار در برابر روبل، در ۶ ماهه گذشته، ۱۶٫۹۵ درصد رشد، در یک ماهه اخیر ۲۵ درصد افت و در یک هفته گذشته، مجددا ۲٫۱۴ درصد رشد داشته است. اکنون هر روبل روسیه برابر با ۰،۰۱۳ دلار آمریکا است.

تحریم‌های روسیه نقشی جدی در کاهش ارزش پول ملی این کشور دارند. اما آینده روبل به چه سمتی می‌رود؟ آیا ایران همچنان می‌تواند از فرصت تحریم روسیه برای بازگشت به بازار‌های جهانی بهره ببرد یا این فرصت دیگر از دست رفته است؟

آینده روبل روسیه چه می‌شود؟

علی صادقین، کارشناس بازار‌های مالی، برای آینده روبل تا پایان سال ۲۰۲۲ رشد معناداری را بیش از سطوح فعلی پیش‌بینی نمی‌کند.

او توضیح می‌دهد: حتی اگر جنگ روسیه و اوکراین در آینده نزدیک به پایان برسد، تحریم‌های گسترده علیه کشور مهاجم در حوزه انرژی، مواد اولیه و کالا‌های اساسی، احتمالا تا پایان سال ادامه می‌یابد.

این کارشناس بازار‌های مالی می‌افزاید: در این شرایط انتظار رشد منفی ۱۰ تا ۱۵ درصدی اقتصادی برای روسیه وجود دارد. در نتیجه، حتی در صورت نوسانات کوتاه‌مدت، احتمال بازدهی مثبت قابل توجه برای روبل پایین است.

فرصت تاریخی ادامه دارد؟

همزمان با گسترش تحریم‌های روسیه، این گمانه‌زنی از سوی کارشناسان مطرح شد که ایران در صورت احیای برجام، می‌تواند از این فرصت برای بازگشت به بازار استفاده کند. آیا چنین امکان هنوز وجود دارد یا فرصت از دست رفته است؟

صادقین می‌گوید: ایران همچنان از امکان حضور در بازار‌های جهانی برخوردار است. با تداوم جنگ روسیه و اوکراین و همچنین تحریم‌های گسترده علیه کشور نخست، چشم‌انداز افزایش تقاضا و کاهش عرضه در بازار‌ها وجود دارد.

او توضیح می‌دهد: اگر مذاکرات وین به نتیجه مثبت و مشخصی برسد، ایران همچنان می‌تواند از مزیت‌های افزایش قیمت نفت، محصولات پتروشیمی، فلزات و دیگر کالا‌های اساسی صادرات‌محور استفاده کند.

این کارشناس بازار‌های مالی می‌گوید: فرصت هنوز به پایان نرسیده است و حداقل، تا ۳ ماهه سوم سال جاری میلادی وجود دارد. البته مشروط بر اینکه برجام احیا شود.

قیمت روبل در بازار ایران روز شنبه ۲۷فروردین، بدون تغییر نسبت به روز کاری قبل از آن به ۳۴۹ تومان رسید.

بر اساس گزارش شبکه اطلاع‌رسانی طلا، سکه و ارز، ارز ملی روسیه در بازار، در یک ماه اخیر ۴۰٫۱۶ درصد رشد و در یک هفته گذشته، ۵٫۱۶ درصد افت قیمت را تجربه کرده است.

منبع: تجارت نیوز

عناوین برگزیده