تاریخ: ۰۷ آبان ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۷:۱۶
بازدید: ۸۸
کد خبر: ۲۷۸۸۱۸
سرویس خبر : آهن و فولاد
رکود در بازار مقاطع طویل فولادی جاخوش کرده است؛

آزادسازی صادرات به رونق رینگ میلگرد منجر نشد

‌می‌متالز - مصوبه آزادسازی صادرات محصولات صنایع معدنی برای عموم نتوانست به رونق رینگ مقاطع طویل فولادی بورس کالای ایران ظرف هفته ابتدایی آبان ماه منجر شود. در شرایطی که بازار جهانی محصولات فولادی با رکود سنگینی مواجه است، صادرات محصولات فولادی کشور با نرخ‌های فعلی به سادگی میسر نبوده و همین موضوع مانع از رونق رینگ داخلی با هدف خرید و صادرات است.

به گزارش می‌متالز، نوردکاران کشور در روز چهارشنبه چهارم آبان ماه حدود ۳۷۵‌هزار تن میلگرد را در رینگ صنعتی بورس کالای ایران با قیمت پایه‌ای در بازه ۱۴‌هزار و ۳۰۰ تومان تا ۱۵‌هزار و ۸۰ تومان عرضه کردند. این عرضه‌ها با استقبال خوبی از سوی متقاضیان مواجه نشد به نحوی که برای این حجم محصول تنها تقاضایی برابر ۲۵‌هزار تن به ثبت رسید که در نهایت نیز ۱۱‌هزار و ۴۰۰ تن میلگرد از این بازار با میانگین نرخ ۱۴‌هزار و ۵۵۰ تومان به فروش رفت.

در حالی بازار مقاطع طویل فولادی در کشور به سیاق هفته‌های قبل با رکود سنگینی روبه‌رو بود که این هفته گمرک ایران با استناد به نامه معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صمت، صادرات فولاد و سایر محصولات صنایع معدنی را «برای عموم» و «مطابق مقررات صادرات» آزاد اعلام کرد. انتظار می‌رفت انتشار این خبر بتواند بر انگیزه خرید از رینگ مقاطع طویل فولادی با هدف صادرات بیفزاید، اما این پیش‌بینی محقق نشد.

رکود سنگین حاکم بر بازار جهانی مقاطع طویل فولادی و استمرار روند افت قیمت در این بازار و مشخص نبودن چگونگی بازگشت ارز حاصل از صادرات و نرخ آن مانع از آن شد که مصوبه آزادسازی صادرات به رونق رینگ مقاطع طویل فولادی منجر شود.

با احتساب مالیات ارزش افزوده و کارمزد ارکان بورس، میانگین نرخ فروش هر کیلوگرم میلگرد در رینگ صنعتی بورس کالای ایران نرخی برابر ۱۵‌هزار و ۹۰۰ تومان خواهد داشت. این در حالی است که در همین روز هر کیلوگرم میلگرد در بازار آزاد تهران با نرخ ۱۶‌هزار و ۱۰۰ تومان بدون مشتری است، در این شرایط طبیعی است که برای تاجر خرید میلگرد در مرز کانال ۱۶‌هزار تومان و حمل آن تا انبار با توجه به هزینه حمل صرفه اقتصادی ندارد.

در عین حال با احتساب نرخ ارز نیمایی ۲۷‌هزار و ۳۰۰ تومان، بهای دلاری فروش هرتن میلگرد در رینگ صنعتی بورس کالای ایران برابر ۵۸۰ دلار خواهد بود. این در حالی است که هر تن میلگرد صادراتی فوب ترکیه برای تحویل در ماه نوامبر نرخی برابر ۶۵۱ دلار به ازای هر تن داشته و فعالان بازار خبر از نبود مشتری برای این محصول می‌دهند. در این شرایط خرید میلگرد با نرخ ۵۸۰ دلار از بورس کالا و تقبل هزینه حمل و صادرات آن‌هم با توجه به شرایط تحریمی کشور طبیعتا توجیه اقتصادی ندارد؛ بنابراین این مصوبه در نرخ‌های فعلی میلگرد صادراتی و بهای ارز نیمایی نمی‌تواند زمینه رونق قابل‌توجه صادرات محصولات نوردی کشور را فراهم کند.

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده