تاریخ: ۱۳ تير ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۳:۳۷
بازدید: ۱۴۴
کد خبر: ۳۰۸۹۵۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

۲۳ معدن در مناطق حفاظت شده زنجان فعال است

‌می‌متالز - معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت: در زمان حاضر بیش از ۳۰ معدن در مناطق حفاظت شده استان وجود دارد که از این تعداد ۲۳ مورد فعال است.

به گزارش می‌متالز، علی اسدی روز سه شنبه افزود: پایش‌های لازم به صورت مستمر از معادن فعال در مناطق حفاظت شده استان انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه معادن فعال در مناطق حفاظت شده مطابق قانون می‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند، اظهار داشت: برخی معادن بدون مجوز محیط زیست فعالیت می‌کنند که پرونده‌های قضایی برای آن‌ها تشکیل شده و در حال پیگیری است.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان خاطرنشان کرد: در زمان حاضر سه پرونده مربوط به فعالیت غیرمجاز معادن در مناطق تحت پوشش محیط زیست استان برای ارسال به مراجع قضایی در دست اقدام است.

وی در خصوص مشکلات فعالیت معادن در مناطق حفاظت شده، اظهار داشت: ذخایر معادن فلزی و غیر فلزی است و در این میان معادن فلزی به دلیل داشتن عناصر فلزی به ویژه عناصر سنگین علاوه بر مشکلات تخریب خاک و پوشش گیاهی، آلوگی منظر، ریخت و پاش باطله‌ها در مسیل‌ها و تخریب جاده‌ها می‌توانند باعث انتشار فلزات سنگین در هوا، خاک و آب شود.

معاون محیط‌زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان ادامه داد: به عنوان مثال باطله‌های معدنی و زهاب معدن سرب و روی انگوران حاوی فلزات سنگین است و مدیریت زیست محیطی فلزات سنگین در اینگونه معادن ضرورت دارد و در حال پیگیری است.

وی گفت: سایر معادن غیر فلزی هم مشکلاتی به لحاظ تخریب خاک و پوشش گیاهی، آلوگی منظر، مدیریت باطله‌ها و تخریب جاده‌ها دارند.

اسدی همچنین مشکل معادن را ایجاد گرد و غبار در حین تردد خودرو‌ها عنوان کرد و افزود: همکاری‌های بین بخشی در خصوص رفع حل مشکلات معادن آنگونه که باید و شاید مطلوب نیست.

وی اظهار داشت: جلسات مشترکی با سازمان صمت و نظام مهندسی کشاورزی در جهت تعامل هرچه بیشتر برگزار شده است که در این خصوص خواستار همکاری برای پایش و خود اظهاری آلاینده‌ها از سوی معادن هستیم.

این مسوول با بیان اینکه در قانون به صراحت اعلام شده است که معادن باید ضوابط و استاندارد‌های محیط زیستی را رعایت کنند، ادامه داد: رعایت این مسائل اثرات نامطلوب فعالیت‌های معدنی را به حداقل می‌رساند.

وی خاطرنشان کرد: برخی معادن در کنار فعالیت‌های متعدد، عملیات فرآوری نیز انجام می‌دهند که ممکن است آلودگی هوا را به دنبال داشته باشد؛ به همین دلیل، بهره برداران این گونه معادن موظف هستند معدن مربوط را با نصب سیستم تصفیه و انجام اقدامات لازم در حد استاندارد‌های محیط زیستی نگه دارند.

معاون محیط‌زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان زنجان گفت: متاسفانه تاکنون مطالعه‌ای در خصوص میزان آلودگی معادن بر مناطق حفاظت شده انجام نشده است، ولی در محل فعالیت معدن، حیات وحش همانند پستانداران احساس نا امنی و خطر می‌کنند و از طرفی بحث آلایندگی و ایجاد بیماری‌های ناشی از فعالیت آن‌ها نیز مهم است.

این مسوول با بیان اینکه سال گذشته لیست معادن تحت پوشش تهیه و سپس به شهرستان‌های استان با هدف پایش ارسال شد، اضافه کرد: در صورت بروز تخلف از سوی معادن در ۲ مرحله اخطار صادر می‌شود و در صورت بی توجهی موضوع از طریق مراجع قضایی مورد پیگیری قرار می‌گیرد.

وی اظهار داشت: همچنین لیست معادنی را که به اخطار‌ها توجه نکنند و آلاینده باشند به عنوان واحد‌های آلاینده به اداره کل امور اقتصاد و دارایی برای اخذ مالیات بر عوارض آلایندگی (عوارض سبز) ارسال می‌کنیم.

مناطق حفاظت شده 'سرخ آباد و انگوران'، سه منطقه شکار ممنوع ' فیله خاصه، خرمنه سر و خراسانلو' و یک 'پناهگاه حیات وحش انگوران' زنجان، محل امنی برای حیات وحش این استان است.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) زنجان

عناوین برگزیده