تاریخ: ۱۸ شهريور ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۵:۵۸
بازدید: ۱۰۸
کد خبر: ۳۱۶۷۸۲
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
در شورای گفتگو مطرح شد

از لزوم ارتقاء بهره‌وری در معادن کرمان تا واگذاری به افراد صلاحیت‌دار

‌می‌متالز - رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان گفت: باید راهکاری اندیشیده شود تا منابع حاصل از استخراج معادن صرف تولید دانش و توسعه صنایع در استان شود، زیرا صنایع کوچک در رده‌بندی نسل چهار، درصد کمی پیشرفته هستند.

به گزارش می‌متالز، سیدمهدی طبیب زاده امروز ۱۸ شهریورماه در جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع بررسی موانع معدن‌کاری مدرن در استان اظهار کرد: اتاق بازرگانی با توجه به جایگاهی که دارد به عنوان مشاور سه قوه عمل کرده و سعی بر این است مسیر توسعه پایدار استان را به کمک هم ترسیم کنیم و پله به پله پیش برویم.

وی با اشاره به اینکه مطالب مطرح شده در شورای گفتگو حاصل تلاش‌های زیادی در سطح کارشناسی است، افزود: کرمان استان معدنی است، اما به اشتباه می‌گویند بهشت معادن، بلکه بهشت زمین شناسی است.

طبیب زاده با تاکید بر لزوم ایجاد ارزش افزوده در معادن تصریح کرد: فعالیت معادن بیش از ۵۰ سال در کرمان شکل گرفته، اما این مزیت نسبی نتوانسته تکنولوژی، دانش و بیزینس بزرگی در سطح استان کرمان فراهم بکند.

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان با بیان اینکه نروژ دیرتر از ایران وارد صنعت نفت شده، اما امروز در صدور تکنولوژی بیش از نفت درآمد دارد، گفت: در بخش معدن هم فنلاند را داریم مجمومه معدنی طویلی ندارد، اما شرکتی دارد که یک شرکت برتر دنیا در زمینه تکنولوژی در معدن سرب و روی و فولاد است.

وی با اشاره به خروج سالیانه ۱۲۰ هزار میلیارد تومان از استان کرمان شامل مالیات، سود، سهام شرکت‌های معدنی و حقوق دولتی بیان کرد: روزی که معدن نباشد و ذخایر معدنی تمام شود باید در استان کرمان چه کرد؟ لذا خواهش می‌کنم ارکان مدیریتی استان و نخبگان به این مسئله توجه کنند.

طبیب زاده اظهار کرد: باید راهکاری اندیشیده شود تا منابع حاصل از استخراج معادن صرف تولید دانش و توسعه صنایع در استان شود.

وی تصریح کرد: صنایع کوچک استان کرمان در رده‌بندی نسل چهار، درصد کمی پیشرفته هستند لذا باید به توسعه کسب و کار و توسعه تکنولوژی در استان کمک کرد.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام ابراهیم حمیدی رئیس کل دادگستری استان کرمان نیز در این نشست با تاکید بر استفاده بهینه از منابع و معادن که سرمایه ملی هستند، گفت: نباید این منابع اسراف شود باید درست استفاده نشود.

وی با اشاره به مباحث مطرح شده در این نشست اظهار کرد: نباید صرفا مطالب در فضای دانشگاه بماند و ضرورت دارد این مباحث علمی به کار گرفته شود.

حمیدی تاکید کرد: سازمان صمت یا هر جای دیگر نباید احساس کند با صدور پروانه بهره‌برداری، دیگر کاری ندارد، باید نظارت کند و معادن به افرادی واگذار شود که صلاحیت داشته باشند و به علم روز مجهز باشند.

رئیس کل دادگستری استان کرمان تصریح کرد: معدن شخصی نیست. منابع ملی و سرمایه کشور است و باید از مباحث علمی روز استفاده و نظارت بر استخراج صورت بگیرد و اگر کسی نمی‌تواند از مسائل روز استفاده کند، باید سرمایه ملی را پس داده و به افراد صلاحیت دار داده شود.

همچنین مهدی بخشی دادستان کرمان در این جلسه با تاکید بر اینکه معدن انفال است، گفت: چرا بانک اطلاعاتی از اکتشافات صورت گرفته در معادن استان وجود ندارد؟

وی با بیان اینکه استفاده از هوش مصنوعی مورد تاکید مقام معظم رهبری است، افزود: از مسئولان مربوطه در حوزه معادن درخواست دارم با جدیت به سمت فناوری نوین رفته تا بهره‌وری و سودآوری بیشتر داشته باشند.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

عناوین برگزیده